Aktywne Wpisy

WielkiNos +224
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Whiskeyjack29 +34
Napisałem sobie posta że zarabiam 13 500 netto, czyli 22 000 brutto a pracodawca daje 26 500 + benefity pozapłacowe powiedzmy łącznie 27 000 i ciężko z zakupem mieszkania w Warszawie (w której pomimo mojej niechęci do tego miasta dla bezpieczeństwa zostać muszę, bo zdalna to 5% obecnego rynku). Ile się wylało boomerstwa że wcale nie jestem w top 10% zarobków, że co ze mnie za IT skoro dostaje takie grosze, że

"Nie ma dzieci bo nie ma warunków" tylko szkoda że żyjemy w najlepszych możliwych czasach tylko ludzie czekają na jakieś mityczne idealne warunki, gdzie wszystko będzie za pół darmo i podane pod nos. Jeszcze rodzice przelewają pokoleniowe traumy i tak jak kiedyś boomerzy naciskali na jedną, stabilną pracę i robienie studiów za wszelką cenę, tak millenialsi chcą z dzieci zrobić idealnych pracowników (jakimi sami nie mogli być) i już od małego nacisk na języki, programowanie i inne cuda żeby zrobisz z dziecka jakiegoś geniusza zamiast pozwolić mu być sobą. Nie ma i nie będzie lepszych czasów niż teraz. Każda baba może iść pracować do korpo, robić sobie z domu i jeszcze ma zagwarantowaną pracę po powrocie z macierzyńskiego. Non stop otwierają jakieś przedszkola, żabka na każdym rogu, paczkomaty, jedzenie na dowóz a wy coś gadacie że to nie są dobre czasu na dzieci xD
#demografia #dzieci #polska #antynatalizm #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
Te najlepsze możliwe czasy są teraz z nami w pokoju (?)
źródło: 1000242366
Pobierz@Krolowa_Nauk: nie tylko dzieci, ale i dziadkowie i rodzina i sąsiedzi, a dzisiaj dziecko jest wychowywane przez wypaloną dwójkę rodziców. Przez ostatnie 300 tysięcy lat ludzkimi dziećmi matka zajmowała się około 30% doby, a przez resztę czasu dziecko było w rękach 5-18 innych dorosłych każdego dnia. Współczesny człowiek nie jest przystosowany ewolucyjnie do samodzielnego wychowania dziecka - stąd też te traumy, przemęczenie
Jeszcze dwa pokolenia temu łazienka w mieszkaniu nie byla standardem. Trzy pokolenia temu nie wszystkie dzieci przychodziły w butach do szkoły. Cztery pokolenia temu gdy byl nieurodzaj na wsi to wielu ludziom groził fizyczny glod.
Nie, nie żyjemy w doskonałych czasach. Tak, żyjemy w absolutnie najlepszych czasach w historii