Aktywne Wpisy

WielkiNos +224
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Whiskeyjack29 +34
Napisałem sobie posta że zarabiam 13 500 netto, czyli 22 000 brutto a pracodawca daje 26 500 + benefity pozapłacowe powiedzmy łącznie 27 000 i ciężko z zakupem mieszkania w Warszawie (w której pomimo mojej niechęci do tego miasta dla bezpieczeństwa zostać muszę, bo zdalna to 5% obecnego rynku). Ile się wylało boomerstwa że wcale nie jestem w top 10% zarobków, że co ze mnie za IT skoro dostaje takie grosze, że

Jestem z pokolenia, które odbudowywało ten kraj po komunistyczo-peerlowskiej biedzie i chvjni i wiem, że na starość dalej będę klepał biedę, bo nie będzie komu pracować na moją emeryturę.
Moi rodzice wiekszą część swojego życia spędzili w PRLu. Była bieda, nie zarabiali dużo, ale lata pracy (wszystkie składkowe do ZUSu) zrobiły swoje i do końca życia otrzymywali niezłe emerytury.
Ja wszedłem na rynek pracy już po upadku PRLu, czyli w dzikich czasach, gdzie była bieda a jednocześnie powstawały fortuny dzisiejszych milionerów. Miałem do wyboru pracę na czarno za minimalną krajową, albo bezrobocie. Dużo lat składkowych przez to straciłem, więc na starość będzie bieda.
Moje dzieci wchodzą na rynek pracy w czasach dobrobytu. Niestety z każdym rokiem dzieci jest coraz mniej...
#polska #demografia #gospodarka #zalesie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
https://www.youtube.com/watch?v=RSNuB9pj9P8
źródło: image
Pobierz