Aktywne Wpisy

PiersiowkaPelnaZiol +168
I przez takich głupich gówniaków ja jeżdżący przepisowo na hulajnodze mam problem...
W komentarzu bonus XD
https://miejskireporter.pl/powazny-wypadek-w-rembertowie-rozpedzony-18-latek-na-elektrycznej-hulajnodze-wbil-w-czolowo-w-osobowke/
#wykop #motoryzacja #polska #hulajnogaelektryczna #prawo #prawojazdy #samochody #niebieskiepaski
W komentarzu bonus XD
https://miejskireporter.pl/powazny-wypadek-w-rembertowie-rozpedzony-18-latek-na-elektrycznej-hulajnodze-wbil-w-czolowo-w-osobowke/
#wykop #motoryzacja #polska #hulajnogaelektryczna #prawo #prawojazdy #samochody #niebieskiepaski
źródło: 724287369_1632929115501298_5702732988134929883_n
Pobierz
spucha +571

Dlaczego w naszym kraju jest taka bieda?
Mało tego. U nas często opluwa się cudzy sukces. Jak ktoś osiągnął więcej od kogoś - to już musi poczuć się lepiej. Zwłaszcza taki Probierz nad Lewandowskim albo jego koledzy z kadry (były takie mecze gdzie po meczu wszyscy piłkarze byli w grupce a do Roberta nikt nie podchodził). I to było bardzo smutne, bo Robert zrobił podczas meczu najwięcej, strzelił 2 gole a Polska przegrała.
Pamiętam kiedyś jak Julia Wieniawa napisała, że bieda to stan umysłu. Jak wypowiedziała te słowa w programie u Kuby to wtedy miałem no tak, prawda. Jednak jak się następnego dnia cały internet oburzył, że co ona wygaduje...
I w tym momencie mit bogatego człowieka retuszującego swoje piękne życie na Instagramie runął. Nagle odezwali się WSZYSCY BIEDNI. Bo Ci co są bogaci - wiedzą doskonale i podpiszą się pod tym, że bieda to faktycznie stan umysłu. Oraz co gorsza - pokazało JAK DUŻO mamy biednych osób. Bogata osoba nawet nie zwróci na to uwagi.
Detale takie jak brak rozwoju osobistego, chęci nauczenia dobrego zawodu, brak osobistej edukacji, brak rozwoju sportowego, brak dbania o podstawowe rzeczy takie jak porządek na wokół oraz organizacja życia, picie alkoholu, palenie papierosów, brak rozwoju pod kątem kariery... czy ktoś biedny o to zadbał? Nie, no bo po co się męczyć? No i jest się w czym jest. Lepiej żyć sobie wygodnie a potem obwiniać zjawisko biedy a nie swoją osobę! Potem bezmyślne komentarze pod filmami o tym:
- "powiedz to dzieciom w Afryce", no serio Polskę porównywać do Afryki?
- "Wieniawa w Somalii bez kasy, chcę zobaczyć jak afirmuje bogactwo" - nie trzeba Somalii, można jechać do lasu gdzie najbliższe miasto jest 20km stąd i tam afirmować. I co to zmieni? 99.99% osób nie zostanie z tego poziomu bogatą osobą. Gdzie logika?
- "Jako dziecko alkoholika, które czasami niedojadało, pracowało w polu, żeby kupić buty do szkoły i później się utrzymać, robi mi się autentycznie niedoborze, jak słucham tych "mądrości" celebrytów." - aby kupić buty do szkoły byle jakie to... pracować można mniej niż tydzień. Na utrzymanie trochę dłużej.
- "Syty NIGDY nie zrozumie głodnego..." - a nie, że bogaty umysłowo nie zrozumie biednego umysłowego? Moim zdaniem to biedny umysłowo nie zrozumie prędzej bogatego umysłowego niż bogaty umysłowo biednego umysłowego.
Czy w tych komentarzach jest jakiś odgórny zakaz na rozwój osobisty u tychże ludzi oraz u tysięcy lajkujących (zapewne 90% z nich to boty Stana, reszta tylko lajkuje bo boty polajkowały)?
Jak wygląda sytuacja z mojej strony? Sam miałem bogatą rodzinę. Znajomi z klasy mi mówili, że jestem najbogatszy w klasie. Powiedziałem to rodzicom. Jaka była ich reakcja? Nie Ty jesteś bogaty tylko MY. I to mi wtedy tak dało do myślenia oraz dotarło do rozumu jak nic innego przez całe moje tamtejsze bardzo młode życie. Że wystartowałem od dosłownie zera. Że to co mają rodzice - przestało mnie interesować. Że TO JA muszę pracować na swój sukces od absolutnego zera. Bo to, że moi rodzice są bogaci - to nic nie oznacza. Spadek, cokolwiek... co mi z tego? Jak to rodzice są bogatsi a nie ja? I wtedy zaczęła się karuzela mojego rozwoju. Gdyby nie to - kto wie co byłoby po 30 latach mojego życia od niewypowiedzenia tamtych słów? Aż się boję sobie wyobrazić. Pewnie żyłbym w bańce z myślą, że bogactwo odziedziczę po rodzicach w przeciwieństwie do innych kolegów którzy nie są tak bogaci i... no właśnie. A tu sytuacja jest zgoła odmienna, ponieważ osiągnąłem większy sukces od rodziców i rozwijam się lepiej. Więc tak jak w moim przypadku - można od zera osiągnąć sukces, tylko trzeba inaczej sobie zakodować umysł.
#rozwojosobisty
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
📒 Notatka moderatora: xd
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt