Aktywne Wpisy

Szybki_bill99 +614
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

perfumowyswir +39
#gielda
Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera
Rząd szykuje podwyżkę ryczałtu na 15%, trzeba na to fire jak najszybciej przejść, bo nas wydoją do zera

Czy jest w ogóle szansa na dzieci w dzisiejszych czasach? Mam 30 lat i chciałbym mieć rodzinę, być ojcem najlepiej trójki. Jestem zaradny i spoko zarabiam, ale każda o podobnym statusie kobieta którą spotykam jest bardziej zainteresowana karierą niż dziećmi, połowa mówi że w ogóle by nie chciała, a inne mówią że co najwyżej jedno-dwa po 30 :(
Czuję że czas mi się kończy, byłem w 2 związkach paruletnich ale babki tylko znajdywały wymówki by opóźniać rodzinę. Jak miałem 20 lat to sobie marzyłem o byciu ojcem w wieku 24-27, teraz mi ciężko ze świadomością że będę już starym dziadkiem bez energii gdyby ewentualne dzieci dorosły.
Dostaję także depresji bo nie chce mi się żyć samemu ani z kimś dla samego życia, wszelkie rzeczy typu podróże czy inne kosztowne rozrywki wydają mi się puste. Chciałbym zbudować coś trwałego ale ciężko znaleźć kobietę, która byłaby czymś takim zainteresowana.
Mam wrażenie że dużą rodzinę przed 30 mają tylko osoby religijne (ja zbytnio nie jestem), i patologia która robi to z zupełnie innych powodów.
Jak żyć i gdzie szukać? Pracuję zdalnie, moje zainteresowania są samotnicze. Nie lubię imprezować ani chodzić na wydarzenia udając, że mnie obchodzą, tylko po to by zarywać do kobiet.
#zwiazki #niebieskiepaski #rozowepaski
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: over
@mirko_anonim: to tylko takie pyerdolenie dopóki nie znajdą właściwego partnera.
Moja obecna żona, jak
@mirko_anonim: Lubisz góry? Zacznij chodzić po szlakach. To subiektywne doświadczenie, ale wszystkie typiary, które znam, które często chodzą po górach są ogarnięte życiowo ogarnięte, mają dobrą karierę i nie są szonami - ot, powtarzający się schemat. Na szlaku łatwo kogoś spotkać i dołączyć z jakimś small-talkiem.
@codziennaKasia: jeśli ktoś nie chce mieć dzieci, a nie "nie wie czy chce", to żadne myśli o potomstwie się nie odpalają.
Masz racje że przy odpowiednim mężczyźnie kobieta może uznać że chciałaby mieć dzieci, bo do wychowania małego człowieka potrzebna jest dojrzałość emocjonalna i odpowiedzialność. Niedojrzały facet zacznie uciekać w
w naturze tak jest że nie każdy samiec się rozmnaża i przekazuje geny,
nie szarp się z życiem, to ma swoje uzasadnienie
Najpierw chcij miec dobry, dojrzały związek oparty na miłości a dzieci dopiero sa tego skutkiem.
Jezeli chcesz mieć związek po to, aby mieć dzieci, to zwiększasz szanse na katastrofę
@karokrakow dużo chłopów chce żeby to baba urodziła im dzieci i najlepiej sama wszystko wokół nich ogarnęła.
To jest wogole tragedia że tylu chłopców wchodzi dziś w dorosłość z
@karokrakow: no jeżeli kobiety się z własnej woli wiążą z takimi debilami to już ich wybór.
Normalny, świadomy człowiek, nie myślący ci.pą jest w stanie ogarnąć czy wiąże się z orangutanem, czy z poważnym człowiekiem na poziomie, któremu można zaufać, który jest mądry, zaradny i
Mądry faceteż będzie szukał takiej, która nie zrobi z niego wyłącznie reproduktora i źródła finansowania zachcianek wszelakich.
Ja znam conajmniej jeden przypadek takiego wykształconego, co miał idylliczną wizje rodzicielstwa, a potem go
@mirko_anonim: pyerdolenie. Moja żona jest karierowiczką (nie asistans gvwno junior manager z 7k brutto w korpo, tylko mówię o poważnej karierze), bizneswoman i mamy drugie dziecko w drodze,
@thorgoth: Boże jaki jad wypływa z tego komentarza :O
źródło: HLZYMfWXAAAgM2b
PobierzNie do końca zgodzę się z tym, że sytuacyjny żart wiele mówi o człowieku - szczególnie bez kontekstu, ale też nie mam zamiaru wpływać na twoje przemyślenia w tym temacie :)