Aktywne Wpisy
mpetrumnigrum +63
#heheszki #niebieskiepaski
Powiedz jak jesteś stary nie mówiąc że jesteś stary, ja zacznę:
-w mojej pierwszej legalnej pracy nauczyłem się klepać kosę.
-do chlewika wieczorami chodziłem z lampą naftową.
-używałem specjalnego mieszadła do benzyny z olejem zanim wlewałem paliwo do zbiornika samochodu.
Powiedz jak jesteś stary nie mówiąc że jesteś stary, ja zacznę:
-w mojej pierwszej legalnej pracy nauczyłem się klepać kosę.
-do chlewika wieczorami chodziłem z lampą naftową.
-używałem specjalnego mieszadła do benzyny z olejem zanim wlewałem paliwo do zbiornika samochodu.

MrSzakal +438
Nawiedzili Cię Porwity Hooligans. Daj plusa, a nikomu nie stanie się krzywda.
#heheszki #humorobrazkowy
#heheszki #humorobrazkowy
źródło: IMG_3517
Pobierz

Wiecie skąd ten konflikt kulturowy POL-UKR? Bo mi się wydaje że to kwestia zazdrości. Nie jest zaskoczeniem że Ukraińcy radzą sobie dość dobrze w nowej rzeczywistości i to naszych wkurza. Znam wielu z czasów studiów i dosyć szybko porobili kariery a startowaliśmy podobnie w jakimś korpo, potem szybko awansowali wyżej, ewentualnie jakaś relokacja do USA/UK i tam stanowiska menedżerskie. Myślę że nas to wkurza bo sami mamy tendencje do pesymizmu, jesteśmy depresyjni, brak nam sprawczości, za dużo rozmyślamy, wieczny niedasięizm i romantyzujemy a tutaj nagle nowa grupa społeczna wchodzi na rynek (która miała być gorsza od nas w teorii) i idzie po swoje jakby nigdy nic. No i poza zazdrością też kompleksy. Polacy na #emigracja nie robią wielkiej kariery, raczej czują się poniżani, gorsi od lokalsów, wiecznie poszkodowani, zamykają się na innych w swoich bańkach i ani słowa po angielsku. I tutaj znowu widzą grupę taką jak my ale bez kompleksów, nic sobie z tego nie robią że są mniejszością a jeszcze wszędzie ich pełno i korzystają z życia. To wkurza Polaków.
#polska #mentalnosc #spoleczenstwo #polak #ukraina #wojna #praca #przemyslenia #przegryw
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@pozmu mozna gdzies o tym wiecej poczytac?
https://www.facebook.com/watch/?v=2156958914880597