Wpis z mikrobloga

✨️ Jak samotność wpływa na mężczyzn 30+
Prawda jest taka że mężczyźni nie potrafią żyć bez kobiet w pewnym wieku, a przynajmniej #samotnosc im nie służy. Sam widzę po sobie że póki był etap edukacji to przynajmniej miałem ułudę socjalizacji. Potem praca, dorosłość i właściwie jedyne co robię to alko i doomscrolling. Ilu znacie takich samotników 30+ którzy jeszcze się nie wyhuśtali? Zazwyczaj jak ktoś zostaje sam na stare lata to albo zostaje alkusem albo odchodzi z tego świata. Ile jest takich przypadków że jakiś lokalny Zbyszek z okolicy stoczył się po rozwodzie? Albo go zostawiła i się stoczył na amen. Fajnie jest narzekać na baby jak masz te 18-25 lat, potem zostaje tylko kwestia tego co cie zniszczy bo czymś copeować trzeba. Powtarzam, nie znam ani jednego typa 30+ który byłby singlem i były NORMALNY.

#takaprawda #zwiazki #alkoholizm #niebieskiepaski #przegryw #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora.

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: może dlatego, że żyli pod dyktando rodziców, a jak ich zabrakło, to się nie mogą pozbierać?

Są ludzie samotni, którzy potrafią odnaleźć szczęście w sobie, mają swoje cele do których dążą i nie potrzebują lokować go w drugiej osobie. Widzę wokoło, że koleżanki mają facetów, którym trzeba wymyślać cele życiowe i faktycznie rozwijają się i dla swoich kobiet robią wszystko, ale czy to jest szczęście?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: Homo Sapiens prowadzą stadny, społeczny tryb życia. Takie geny odziedziczyliśmy, natury nie oszukasz. Zresztą samotność jest znanym i udowodnionym czynnikiem przedwczesnej śmierci, a wszystkie kultury które cechują się długą średnią życia mają bogate życie społeczne i rodzinne. Możesz próbować zastąpić to netflixem, psieckiem i rajanerem, ale jak wspomniałem, natury nie oszukasz.
  • Odpowiedz
@makolem: tam pier€€€€sz. Odkąd mam pieska jestem najszczęśliwszym człowiekiem w promieniu swojej piwnicy. Odeszły bóle migrenowe, odkąd nie rozmawiam z ludźmi i nie czuje tego napięcia wewnętrznego ( ͡° ͜ʖ ͡°) i czuje, że nie jest to kołp, bo serio człowiek jest istotą elastyczną i potrafi się przystosować do panujących warunków środowiska, z małą pomocą farmakologii ^^
  • Odpowiedz
@MiaSparrow: a ja widzę przygłupów co gdyby nie starzy to mają gowno
Ew wyjebow Pato co ledwo żyją na skraju bezdomności

A jakoś mają dzieci kobiety
Gdzie zwykły typ ma g---o
  • Odpowiedz
@elofrytki: no i? mają kogoś swojego pokroju- zazdrościsz im życia z patuskami? Równaj w górę, nie w dół. Lepiej jechać do Tybetu i zostać mnichem niż użerać się z wulgarną Karyna, która ogląda całymi dniami brazylijskie telenowelę o robi co chwilę dramy zamiast normalnie porozmawiać ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz