Wpis z mikrobloga

Michał był normalnym gościem, w necie można spotkać komentarze, że "oczy mordercy, oczy psychola" ale jest to łatka doczepiana na podstawie tego co się stało

@mirko_anonim: to jest mechanizm obronny ludzi. Nie przyjmują do wiadomości ze morderca moze wyglądać i zachowywać sie jak normalny człowiek.
Tez czytałem że ludzie widzą u niego demoniczne oczy, podobno "łapczywie" patrzył na kobiety w sklepie.
Bzdury totalne, brakuje tylko opowieści że jak pierdział to
  • Odpowiedz
@thorgoth: Dziękujemy za opinię panie ekspercie od psychologii i kryminologii. Czekam jeszcze na jakąś wzmiankę o Zimbardo żeby nikt nie miał wątpliwości, że mamy do czynienia z ekspertem z najwyższej półki, bo już dawno o nim nie wspominałeś. A jak tam teoria o żonie Michała S., która miała być słynną 22-letnią studentką (mimo że jego żona nie miała wtedy nawet 15 lat), która celowo wprowadziła śledczych w błąd? Już upadła?
  • Odpowiedz
@suvi1994: Ale taka jest prawda. Prawie przy każdej zbrodni ludzie piszą o mordercy że z daleka widać że coś z nim nie tak, albo że ma obłęd w oczach. Znajomi, rodzina i służby są w szoku że ktoś coś o-----ł, ale przeciętna Grażynka z FB wyczuwa przez monitor po jednym zdjęciu kto jest kim i jakie ma skłonności
  • Odpowiedz
Nie wiem co piszą wszyscy ludzie przy okazji każdej zbrodni, o tym co czują na widok danego mordercy (negatywne odczucia są normalne wiedząc co ktoś zrobił), ale w tym konkretnym przypadku, abstrahując od czynu i odczuć z tym związanych, twarz mordercy nie jest dla mnie neutralna i nie wzbudza zaufania. Dla lepszego zobrazowania, gdyby postawić obok siebie Teda Bundy'ego i tego Michała i miałbym wybrać kto z wyglądu wzbudza u mnie większe
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
magnetyczny-uczeń-78:

mówisz, że wiesz, że jej nie znał. Czy to znaczy, że zdarzyło wam się rozmawiać o tej zbrodni?

W tym sensie, że nie było wspólnych znajomych, powiązań bliższych-dalszych.
Przynajmniej nie w bezpośredni sposób. Ale dalsze dywagację to już kolejna
  • Odpowiedz
@suvi1994: Ty, ale weź się uspokój, bo @thorgoth nigdzie nie napisał, że to na pewno ona, a jedynie - jak zresztą sam napisałeś - zasugerował taką możliwość. Zresztą chyba nadal do końca nie wiadomo, ile ona ma lat, bo są mocno rozbieżne informacje.
  • Odpowiedz
@Karpatnik: Jak czerpiesz z każdej durnej teorii, którą tylko usłyszysz w internecie to wtedy rzeczywiście wszystkie informacje wydają się być niespójne, sprzeczne i chaotyczne, to właśnie robi thorgoth (ew. sam wymyśla bzdury żeby uzyskać trochę atencji). Ludzie bardziej rozumni jak trafią na jakąś teorię to sprawdzają jej wiarygodność na podstawie tego co wiemy na pewno i wtedy dzielą sobie je na niemożliwe, możliwe ale niepotwierdzone itd. Ty piszesz, że nie
  • Odpowiedz
@suvi1994: Ty nadal nie rozumiesz, że popełniasz jeden błąd - ja nie czerpię informacji, tylko sobie spekuluję, podobnie jak inni ludzie tutaj. Stworzyłeś sobie chochoła, z którym teraz walczysz, więc dalszej części twojego komentarza nawet nie czytam, bo nie ma sensu xD
  • Odpowiedz
@Karpatnik: Odpowiadam na to co napisałeś w obronie thorgotha i to co opisywałem dotyczy jego, a nie ciebie, bo zarzuciłeś mi jakiś bezpodstawny atak na biedaczka. Wiem że jak dużo tekstu to nie czytasz bo za trudne, tak jak myślenie, zarówno dla Ciebie jak i dla tego drugiego, więc też w ogóle nie kumam na ch*j się wpierd***sz między wódkę a zakąskę jak nikt cię o zdanie nie pytał, sam
  • Odpowiedz
  • 1
@suvi1994: Ty masz jakąś dwubiegunówkę? Pierwszy zaczynasz obrażać, a później rzucasz się o to samo xDDD

Tylko nie pisz już do mnie więcej, bo nie zamierzam babrać się w gnoju, który tu produkujesz.

To nie ty będziesz decydować, czy dalej będę do ciebie pisać, a jak ci się to nie podoba, to możesz jedynie potupać sobie nóżkami ze złości
  • Odpowiedz