Wpis z mikrobloga

✨️ Jak żyć jako singiel do końca życia?
Jestem singlem. Z różnych przyczyn, będę singlem do końca mojego życia. Nie szukam porad jak kogoś znaleźć, bo to strata czasu. W tej chwili skupiam się nad tym, żeby przygotować się na całe życie samemu, bez wsparcia w postaci partnera.

Jakie są oczywiste i nieoczywiste rzeczy, które trzeba brać pod uwagę przy takim życiu? Na pewno co przychodzi mi do głowy to mieć dobre relacje z sąsiadami, żeby w razie czego znaleźli mnie po paru dniach a nie po dwóch miesiącach jak wyważą drzwi, bo śmierdzi trupem. O co jeszcze warto zadbać?

#przegryw #samotnosc #blackpill

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

📒 Notatka moderatora: Blakpyl do wora, wór do jeziora

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

żeby w razie czego znaleźli mnie po paru dniach a nie po dwóch miesiącach jak wyważą drzwi, bo śmierdzi trupem

@mirko_anonim: co za różnica. Żeby jak państwo przejmie spadek mieszkanie było czyste?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: NIe przejmuj się śmiercią, najważniejsze w samotności to znalezienie sobie hobby i trwanie w nich. Mogą się zmieniać na przestrzeni czasu ale zawsze coś musi być, sport, jakaś turystyka piesza, gry na komputerze, cokolwiek i tak lata miną w końcu.
  • Odpowiedz
@Norvenix: ja obecnie rano na przemian robię siłownię/bieganie. Lubię także gotować, spędzam na gotowaniu średnio 2h dziennie, bo zawsze jem te 3-4 posiłki robione od postaw (również np. z własnoręcznie robionym makaronem itp. w zależności od potrawy). Czasem też hobbystycznie przerabiam jakieś bazy danych z kaggle czy rowiązuję zadania algorytmiczne z programowania i tak spędzam większość moich dni. To + praca + w weekendy oglądam tez piłkę i nigdy się
  • Odpowiedz
@Norvenix: ale mogą to być też inne rzeczy, w zależności od czasu może się wszystko zmieniać. jakieś jojo, kostka rubika, żonglowanie, układanie klocków lego, struganie z drewna dużo jest pomysłów jak spędzić czas.

Jak jest coś mniej wymagającego myślenia to albo podcast, albo rozmowa z wewnętrznym głosem i to zaspokaja mi też potrzebę rozmawiania z kimś innym.
  • Odpowiedz