Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z ruminacjami o zemście?
Jak radzic sobie z ruminacjami dotyczacymi zemsty na ludziach, ktorzy w moim mniemaniu weszli mi w droge lub zrobili cos przeciwko mnie? To moga byc rownie dobrze jakies bzdury, ale bardzo czesto ciezko mi przestac sie nakrecac i mimo iz logicznie wiem, ze to bzdury - petla w glowie dalej trwa. To potrafi sie ciagnac tygodniami. Mam chwile spokoju, nastepnie jakis zapalnik i to wraca. #psychologia

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@mirko_anonim: przekierować agresję na coś konstruktywnego i może z czasem przejdzie. Albo zapetl na się czymś mniej szkodliwym. Albo dokonaj tej zemsty. Opcji jest mnóstwo.
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim: Spróbuj sobie ćwiczeń oddechowych, w których musisz się skupić na liczeniu oddechów. A szczególną uwagę zwróć na to, żeby wdech(nosem) był 2 razy krótszy niż wydech(ustami). Po pierwsze, przekierowujesz swoją uwagę z ruminacji na inną czynność + ten rodzaj oddechu uspokaja Twój napięty układ nerwowy. Spróbuj na początku 3 sekundy wdechu 6 wydechu i tak 3/4 serie.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: poczytaj przede wszystkim o paranoicznym zaburzeniu osobowości. Walczyłem z tymi stanami przez lata chyba cud że nikomu nic nie zrobiłem. U mnie pomogła psychoterapia ale najbardziej wybaczenie, medytacja i praca nad samym sobą i współczuciem. Na początku drogi można rozważyć odpowiednie neuroleptyki gdyż to zwykle strona psychotyczna dolega takim stanom. Możesz napisać na priv jak chcesz.
  • Odpowiedz