Wpis z mikrobloga

✨️ Faworyzowanie w rodzinie: Jak radzić sobie z uczuciem niesprawiedliwości
Mam dwie siostry, które są faworyzowane przez rodziców. Mam 25 lat, siostry po 34 i 35 lat. Właśnie się dowiedziałem, że rodzice jednej i drugiej bezdzietnej lambadziarze kupili po mieszkaniu i samochodzie. Rodzice prowadzą swoje firmy i dobrze zarabiają. Wychodzą z założenia, że ja jako facet mam sam się dorobić wszystkiego, a one jako kobiety muszą być traktowane lepiej. Każda dostała mieszkanie warte 500 tys zł plus auta z salonu. Niby chinole, bo dostały obie jaecoo 7, ale jednak wartość mają. One wkroczyły w dorosłe życia na poziomie easy, a ja na standardowym jak każda szara osoba, bo zdaje sobie sprawę, że nie każdy z rodziców może sobie pozwolić na kupno mieszkania czy samochodu dzieciom. Ja z narzeczoną wynajmujemy kawalerkę, odkładamy kupe kasy na wesele, bo sami musimy sobie wyprawić, a one dostają wszystko na tacy. Tak mnie to w-----a, a nie mam o kim pogadać, bo narzeczona bagatelizuje sprawę i chce się sama dorobić wszystkiego. Ja bym wolał, żeby była jakaś sprawiedliwość i chciałbym mieć łatwiej w życiu, skoro taka rodzina mi się wylosowała przy narodzinach. Próbowałem rozmawiać z rodzicami, ale oni zdania nie zmienią. Chce wesele to mamy opłacić sami, chce mieszkanie to mam wziąć kredyt, chce auto lepsze, to mam se zarobić. Chętnie bym ich w ogóle na to wesele nie zapraszał.

#gownowpis #zalesie #logikaniebieskichpaskow

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: cóż, zawsze możesz im powiedzieć że jeśli chcą syna to muszą na niego zasłużyć, to samo z potencjalnymi wnukami. A wiadomo że w życiu nie ma nic za darmo $$$ .
Jak znajdziesz dźwignię, to oni znajdą pieniądze. Jeśli nie umieją być sprawiedliwi to trzeba ich nauczyć.
  • Odpowiedz