Aktywne Wpisy

wezsepigulke +640

Serghio +3
#polskiedrogi #wypadek #polska #krakow #majtczak #motoryzacja #morderstwodrogowe #kierowcy
Wiecie dlaczego być może w Niemczech istnieją odcinki autostrad, które nie mają żadnego limitu prędkości?
Mam na to pewną teorię, mianowicie, aby żadnemu człowiekowi nie przyszedł do głowy pomysł, aby nakładać na producentów samochodów jakieś blokady, czy limity prędkości i to głównie w Niemczech, kolebki europejskiej motoryzacji.
Gdyby
Wiecie dlaczego być może w Niemczech istnieją odcinki autostrad, które nie mają żadnego limitu prędkości?
Mam na to pewną teorię, mianowicie, aby żadnemu człowiekowi nie przyszedł do głowy pomysł, aby nakładać na producentów samochodów jakieś blokady, czy limity prędkości i to głównie w Niemczech, kolebki europejskiej motoryzacji.
Gdyby
źródło: 000JDOXD14JEDPDS-C461
PobierzCzy w samochodach seryjnych dla zwykłego konsument powinny być limity prędkości np. do 160 km\h?
- Tak 50.8% (124)
- Nie 49.2% (120)

![[AFERA] Przewodniczący Rady powiatu chce cenzorować informacje o referendum lokalnym](https://wykop.pl/cdn/c3397993/307cfba11146bdec1adca22b513b4c4ae6930ec03867dd9737ea6caa56966804,q80.png)
Sierpniowe #100km już za mna, trochę zbierania wtedy kwadratów było. Znowu wpadłem na jakieś szutry i piachy, a jednak średnia prawie 30 wyszła :)
We czwartek miałem zrobić mocny trening, to po 7 minutach odpuściłem, to straszne było. W piątek ten sam trening, nie było problemu, nawet maksymalne tętno niższe niż dzień wcześniej w tym prologu.
Sierpień zaczynam: 342km
#rowerowyrownik #szosa #100km
Skrypt | Statystyki | FAQ
źródło: WhatsApp Image 2026-08-09 at 09.07.43
PobierzTak, właśnie wszystkie na mnie się patrzyły jak przyjechałem :)
Opony na mleku, no i dętka w podsiodłówce. Teraz mam opony to można działać, wcześniej były szytki to była tragedia.
Ostatnio zgubiłem moja pompkę, kupiłem jakaś inną 10cm... Aby zmieściła się do podsiodłówki
Mam w zjazdowce mleko ale tam mam 1.6 bara :)
W szosie mam max.
A co za pompkę kupiłeś ? Ja każda plastikowa nie dawałem rady napompować. Wjechała taka z deca stalowymi jest gicio. Tycia taka. Tylko teraz szukam manometru. W centumrowerowym widziałem jakiś z 39zeta.
@smokingcat: podobno zależy które. moje (trezado) do szosy się nie nadaje i muszę poszukać innego (podobno stains jest świetne do szosy). Trezado nadaje się do MTB czy innych.
W moim przypadku trezado zalepiło mi dziurę, ale dopiero za 2 czy 3 razem dobrze uszczelniło.
Po co manometry ? No często jeżdżę większe trasy i jeśli złapie dziurę 100km od domu to chciałbym napompować do odpowiedniego ciśnienia.zm.. chyba dla spokoju ducha..