Wpis z mikrobloga

173 953 + 311 = 174 264

Nocą z Tczewa do Płocka, bo tam mnie nie było. Miało być do Włocławka, ale byłem przed zaplanowanym czasem i pojechałem dalej. Różnica temperatur nad ranem a w południe to od 7 do ponad 30 stopni, a jedyna różnica to cienka bluza nocy, więc zmarzłem z lekka, ale nie chciało mi się kurtki zakładać. W nocy dużo imprez po drodze, w sumie dałoby się najeść na jakimś z wesel mijanych po drodze :D Żadnych psów czy innych przygód, tylko kilka lisów, kotów i jenotów. Mazowsze koło Płocka całkiem pofalowane, po lewej stronie Wisły już płasko i piach. Za to sporo jezior i ludzi nad wodą, nie mówię że nie zazdrościłem.
193 nowe #kwadraty

🟦 +0 max square 51x51
🟩 +5 max cluster 3115
🟥 +193 new tiles 9274

#rowerowyrownik #gravel #romet

Skrypt | Statystyki | FAQ
ikov - 173 953 + 311 = 174 264

Nocą z Tczewa do Płocka, bo tam mnie nie było. Miało ...

źródło: 40584

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mazowsze koło Płocka całkiem pofalowane

@ikov: wysoki brzeg Wisły po tamtej stronie to Pojezierze Dobrzyńskie, część lepiej Ci znanego większego Pojezierza Dobrzyńsko-Chełmińskiego, więc i krajobraz taki mniej więcej jak Chełmża czy Wąbrzeźno. W dodatku przeciąłeś bodajże dwie doliny rzeczek wpadających do Wisły - a na pewno urokliwej Skrwy.
Po drugiej stronie Wisły, nie tej co Płock, a tej co Włocławek, nie ma już nadwiślańskiej skarpy bo jest dno Doliny Wisły
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@cult_of_luna: Chyba musisz zaplanować trasę widokową dla nietutejszych. Gdy jechaliśmy razem to było całkiem spoko, fajne okolice. Ja często planuje trochę po omacku, a wtedy można fajne miejscówki ominąć.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@bialowieska12345: Wystarczy mieć średnią kondycję, ja już jestem dość starym chłopem i mam pracą siedzącą, więc co za różnica jak posiedzę trochę jeszcze na rowerze? :D A na serio - jak trochę jeździsz, to potem jedziesz głową i brzuchem. Głowa daje motywację żeby jechać, a żołądek wyćwiczony na duże ilości cukru daje energię. Gdyby nie to, że żona z samochodem wcześniej była na miejscu, to jeszcze 5 dyszek było w
  • Odpowiedz
@ikov: ta strona Wisły co jechałeś jest zdecydowanie fajniejsza, chociaż jest mniej dróg, ale ogólnie dobrze wybrałeś :) Natomiast do Doliny Fordońskiej i okolic nie ma podjazdu żadna trasa tutaj - ubolewam trochę.
  • Odpowiedz