Wpis z mikrobloga

178 009 + 167 = 178 176

Pojechałem 3h w jedną stronę zobaczyć koparkę.

Niedaleko Konina, nieopodal zamkniętej 3 lata temu odkrywki węgla brunatnego "Jóźwin" stoi Dolores i służy za lokalną atrakcję turystyczną. Kopara naprawdę robi wrażenie, jest ogromna, a potęguje ten fakt otoczenie - czyli szczere pole. Brak punktu odniesienia trochę odrealnia to ustrojstwo :)

W pobliskiej wiosce Kleczew stoi ładniej wyeksponowana i na zagospodarowanym terenie druga koparka z tej odkrywki, ale tak z 6x mniejsza.

-----------------------------

#kwadraty

Max square: 31x31 (-)
Max cluster: 1952 (-)
Total tiles: 5905 (+72)

Najdalszy wypad w kierunku wielkopolskim (południowo-zachodnim) i co ciekawe najdłuższa moja jazda w pełni solo. Poprawione samotne 157 z października 2024. Już pal licho że ktoś tak kołem by wspomógł - takie 6-godzinne jazdy to potężna nuda. Gdzieś po 2-3h skończyły mi się tematy do układania w głowie XD

#rowerowyrownik #100km (19. w sezonie, 92. w karierze)

Skrypt | Statystyki | FAQ
cultofluna - 178 009 + 167 = 178 176

Pojechałem 3h w jedną stronę zobaczyć koparkę. ...

źródło: Bez nazwy

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@cult_of_luna: Z 8 lat temu pracowałem jako przedstawiciel i jeździłem w tamte strony co tydzień. Pamiętam, że raz jechałem przez skróty wioskami. Po kilku miesiącach chciałem zrobić ten sam manewr, ale wioski już nie było bo Dolores ją wciągnęła. To było mega dziwne doznanie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kunekune: właśnie się zastanawiałem że odkrywka Jóźwin, a kopara stoi w Wielkopolu i dotarło do mnie, że Jóźwin był tu:

Edit: a jednak nie, Jóźwin jest w innym kierunku od Kleczewa. Chyba że przenieśli całą wioskę, tak jak np. Maniowy po zalaniu Jeziora Czorsztyńskiego
cultofluna - @Kunekune: właśnie się zastanawiałem że odkrywka Jóźwin, a kopara stoi w...

źródło: 2614

Pobierz
  • Odpowiedz