✨️ Jak rozliczyć wspólne zakupy po rozstaniu?Ⓘ #zwiazki #kiciochpyta Jesteśmy z różową 5 lat, ale zaczęło się to wszystko nam sypać. Zależy mi na niej, ale nie chcę jej też krzywdzić. Ostatnie tygodnie z mojej strony to festiwal lenistwa i wegetacja. Pomagam jej w domowych obowiązkach, ale to bardziej pomoc niż wspólne czynności. I ona ma coraz bardziej dość. Ogólnie myślimy o rozstaniu, ale z racji wspólnego zamieszkania mamy sporo wspólnych zakupów typu szafa, odkurzacz czy tv. Pytanie do Was Mircy, w takiej sytuacji, gdy zakup był wspólny (oboje po 50% płaciliśmy) i to ja się wyprowadzam, jak byście rozliczyli te wydatki? To, co zostaje z nią, powinna spłacić moje pół? Czy olał to zachowując jakąś „godność”?
@mirko_anonim: no to ty musisz wiedzieć. jak odkurzacz kosztował 200 złotych i macie go od 5 lat to żądanie stówy to trochę beka. jak to prawie nowy dyson to już można rozmawiać. zawsze możecie dogadać się tak, że weźmiesz sobie telewizor i mikser, tak, żeby się procentowo zgadzało mniej więcej i tyle.
Dorosli ludzie a takie pytania i problemy.... Nie umiecie sie dogadac jak istoty rozumne ? Jak wy te zwiazki tworzycie skoro tak proste tematy was przerastaja
@mirko_anonim: przerabiałem to tydzień temu. Powiedziałem, żeby brała co chce, ja sobie zrobię po swojemu. A "rozliczając" najprościej brać rzeczy podobnej wartości. Każdemu zależy na czymś innym, więc powinno się udać
#zwiazki #kiciochpyta
Jesteśmy z różową 5 lat, ale zaczęło się to wszystko nam sypać. Zależy mi na niej, ale nie chcę jej też krzywdzić. Ostatnie tygodnie z mojej strony to festiwal lenistwa i wegetacja. Pomagam jej w domowych obowiązkach, ale to bardziej pomoc niż wspólne czynności. I ona ma coraz bardziej dość.
Ogólnie myślimy o rozstaniu, ale z racji wspólnego zamieszkania mamy sporo wspólnych zakupów typu szafa, odkurzacz czy tv. Pytanie do Was Mircy, w takiej sytuacji, gdy zakup był wspólny (oboje po 50% płaciliśmy) i to ja się wyprowadzam, jak byście rozliczyli te wydatki?
To, co zostaje z nią, powinna spłacić moje pół? Czy olał to zachowując jakąś „godność”?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: wybierz jedno z dwoch, po co sie oszukiwac.
Dorosli ludzie a takie pytania i problemy.... Nie umiecie sie dogadac jak istoty rozumne ? Jak wy te zwiazki tworzycie skoro tak proste tematy was przerastaja
A "rozliczając" najprościej brać rzeczy podobnej wartości. Każdemu zależy na czymś innym, więc powinno się udać