Wpis z mikrobloga

✨️ Jak radzić sobie z stalkerem na portalach randkowych?
Czesc,

Czy ktos z was spotkal sie z uporczywym stalkingiem i grozbami na portalach randkowych?

Jestem gejem i spotkalem sie 2 razy z typem z Grindera w jego domu. Pierwsze spotkanie mialo miejsce 2 miesiace temu, a drugie w sobote, gdzie prawie spalem u tej osoby :/. W niedziele mialem tez sie z nim spotkac, ale on stwierdzil ze jest zbyt zmeczony, a po ponownej wiadomosci ze mi na nim zalezy zaczal mnie wyzywac nazywajac mnie osoba samolubna bo nie pozwalam mu odpoczac, po czym zablokowal.

Od tego czasu tworzy on codziennie kilka falszywych profili, z ktorych prowadzi on ze mna nieswiadomym normalna konwersacje, po czym wysyla mi on wyzwiska lub grozby.
Niektore grozby sa typu ze mnie falszywym profilem wyciagnie w jakas uliczke, gdzie "stanie mi sie krzywda", ze zamieni moje zycie w koszmar dopoki sie nie wyprowadze itp. Czasem dostaje tez wiadomosci z moimi przerobionymi zdjeciami.

Dodatkowo na WhatsApp bylem kilkukrotnie kontaktowany przez losowe numery, z ktorych rowniez otrzymywalem grozby.

Mieszkam za granica, z doswiadczenia watpie ze na policji ktos by sie czyms takim tutaj powaznie zajal.

To co mnie glownie zastanawia to jego motywacje. O ile ja raczej nie boje sie powaznie grozb, tak sama sytuacja jest dla mnie niekomfortowa i wprowadza we mnie lekki niepokoj. Nawet gdyby ktos bardzo mnie nie lubil lub byl z czegokolwiek niezadowolony, to ja nie rozumiem, po co on mialby cos takiego robic. W szczegolnosci ze to on odrzucil mnie, a nie ja jego.

Co nim motywuje i po co to robi?
Czy powinienem w jakims stopniu sie tego obawiac?

Zupelnie nie rozumiem po co ktos mialby cos takiego robic.

#teczowepaski #tinder #grindr #randki #gej #prawo #zwiazki #ludzie #grozby #bezpieczenstwo

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt

• 1
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: a skąd wiesz że to ta osoba a nie inna? Masz na to jakiś dowód? A co do motywacji to ludzie zaburzeni mają zaburzone widzenie świata i potrafią odpalać nieadekwatne reakcje i działania do drobnych triggerów np. zupa za słona to zabija żonę tluczkiem do mięsa. Realnej i logicznej motywacji w tym nie było i nie będzie. Jesli tam jest grożenie że Cię zabija lub zniszczą zdrowie to wg
  • Odpowiedz