Wpis z mikrobloga

✨️ Problemy z mechanikami samochodowymi: Gdzie znaleźć dobrego specjalistę?
Czy dzisiaj są jeszcze inni mechanicy niż prości wymieniacze?

Z moich doświadczeń z różnymi warsztatami albo są to zazwyczaj wymieniacze czyli typowi "przyjedź pan, wymienimy na nowe" albo partacze do których nikt nie jeździ albo typowa elita do której termin masz na za dwa miesiące (i to jak dobrze pójdzie i jakiś znajomy nie wepchnie się w kolejkę).

Jak trzeba naprawić coś więcej i nie jest to mała rzecz to coraz częściej zderzam się ze ścianą i odechciewa mi się w ogóle kupować auta na własność. Gruzem nie jeżdżę choć autko dość stare ale było utrzymane w dobrym stanie, odkąd straciłem jednego mechanika z którym trzymałem się jakiś czas to teraz, szukając warsztatu do grubszej naprawy, jedyne co dostaję to albo wymiganie się albo zapewnienia że "tak tak, dogadamy sobie termin jutro" i głucha cisza jak dzwonię ale jak zadzwoniłem z innego numeru to nagle odbiera. Bardzo rzadko znajduję rzeczywiście konkretnych mechaników którzy jasno mówią że takich marek nie biorą na warsztat, pozostałym duma nie pozwala?

Zakładam że to nie jest tylko problem w PL tylko również na świecie i wydaje mi się że jedyną opcją na spokój od takich przygód to jest już chyba wynajem długoterminowy nowego auta albo nauczenie się samemu mechaniki i zostanie takim "wymieniaczem"

#mechanikasamochodowa #motoryzacja #samochody #mechanika #zalesie #gorzkiezale

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt

• Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach