Aktywne Wpisy

luktuc +4
Nie mieszkałem nigdy w Krk, ale jak się wyprowadzałem ze swojej rodzinne miejscowości to rozważając pomiędzy Gdańsk/Kraków/Wrocław, dużym minusem dla Krk były legendy o kibolach na ulicach. Minęło kilkanaście (16) lat i nic się nie zmieniło, czy to tylko takie pojedyncze akcje raz na parę lat?
Jaki jest Kraków na codzień? Nocą na byle osiedlu można czuć się bezpiecznie czy zdarzają się zaczepki w stylu "za kim jesteś?!!"?
We Wro przez kilkanaście lat bywałem
Jaki jest Kraków na codzień? Nocą na byle osiedlu można czuć się bezpiecznie czy zdarzają się zaczepki w stylu "za kim jesteś?!!"?
We Wro przez kilkanaście lat bywałem
źródło: Zrzut ekranu 2026-08-23 o 13.53.06
Pobierz
KAKOWICZ +182
Typ co z-----ł wczoraj dwójkę osób na chodniku i prawie dziecko to jakiś wannabe influ motoryzacyjny xD
#wypadek #krakow #polskiedrogi #stopcham #samochodoza
#wypadek #krakow #polskiedrogi #stopcham #samochodoza

Jaki był wasz największy nieśmieszny żart podczas szukania pracy biurowej? Świeżo po studiach i kilku pracach gdzie doświadczenie nie było potrzebne chodziłem na rozmowy o prace na państwowe urzędy jak i prywatne. Prywatne chciały 100 lat doświadczenia a państwowe chciały w kopercie 10 do 15 wypełnionych dokumentów, a podczas rozmowy o pracę testy, lub pytania jakbym musiał do każdej rozmowy o pracę wyuczyć się treści jak do kilku egzaminów na studiach. Moim skromnym zdaniem to był cyrk na kółkach, by były takie wymagania do roboty, gdzie głównymi obowiązkami był excel maile, odbieranie telefonu i chodzenie z dokumentami do drugiego pokoju. Obecnie jestem tatuażystą, robię to co lubię, jednak pamiętam tamten okres, może nie jako katorgę podczas szukania ale jako jakiś żart. Za pensję niewiele powyżej minimalnej wymaganie doświadczenia i reszty powinny być żadne.
#praca #pracbaza
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
@mirko_anonim: "orzeczenie o niepełnosprawności" czyli dyskryminacja pełnosprawnych
@mirko_anonim: No nie sądzę, że aż tyle, wystarczy cv, czasem ale nie zawsze list motywacyjny, potwierdzenie wykształcenia tj. ksero dyplomu z uczelni i ew. ksero umowy jak wymagają doświadczenia. Wszystkie oświadczenia, a jest kilka np. o posiadaniu polskiego obywatelstwa, nie byciu karanym, itp możesz spisać samemu na jednej kartce, kopiuj-wklej z oferty lub są takie gotowe uniwersalne wzory na kprm. No