Wpis z mikrobloga

@mirko_anonim: odpowiedzi na Twe pytania nie znam, pocieszyć pewnie też nie umiem. Mam dokładnie ten sam lvl, niedawno minął mi rok samotności po wieloletnim małżeństwie i chyba wolę już pozostać sam niż ponownie otworzyć przed kimś serce.
Przyjaciele zniknęli lub pozostali daleko, prócz rodzeństwa nie mam nikogo. Nie wiem czy gorzej być samemu przez dekadę czy dowiedzieć się że kobieta z którą spędziłeś ostatnie 17 lat nie jest tym za
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chodziłeś na te zajęcia, ale czy uwodziles kobiety lub conajmniej się z nimi zapoznawałes? Chyba czujesz czy im się raczej podobasz czy raczej nie. No coś tu nie zagralo, tylko co?
  • Odpowiedz
miałem wynik 10/10 tzn. na dziesięć wybranych przeze mnie dziewczyn, dziesięć wybrało również mnie

@mirko_anonim: ja bym takiego wyniku nigdy nie uzyskał. Nowa praca to nowi znajomi. Przestań się użalać.
  • Odpowiedz
Kiedy wygadałem się kumplowi -oczywiście na Messengerze - usłyszałem, że mam zajebiście i inni faceci mogliby mi tylko zazdrościć. Singiel bez zobowiązań. Marzenie.

@mirko_anonim: głodny sytego nie zrozumie ;) On ma rację, tak samo jak Ty. Jak jesteś już n-lat w związku, to tęskni się za czasami wolności-singla.

chodziłeś na te zajęcia, ale czy uwodziles kobiety lub conajmniej się z nimi zapoznawałes? Chyba czujesz czy im się raczej podobasz czy
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @dzikop Celem sprostowania. Na te zajęcia to chodziłem przede wszystkim dla siebie. Poznanie kogoś było naprawdę drugorzędne i mam tu na myśli nie tylko kobiety, ale ludzi w ogóle.

Natomiast jeśli chodzi już stricte o kobiety, to ich tak za bardzo nie było tzn. jeśli były to w znacznej mniejszości i bardzo często przychodziły ze swoimi połówkami. Ewentualnie dużo starsze lub dużo młodsze.

Miałem przelotną znajomość
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 4
✨️ Autor wpisu (OP): @dzikop @Doktor_Proton Zresztą Panowie, mam wrażenie, że skupiliście się na jednej rzeczy. Tak brakuje mi drugiej połówki, ale również mi brakuje po prostu ludzi, z którymi mógłbym coś wspólnie porobić.

Mój wpis nie jest o samotności, bo nie ma kobiety, tylko o samotności generalnie.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Dipolarny
  • Odpowiedz
Mirku - powodzenia jutro na rozmowie kwalifikacyjnej! Wyspij się dobrze i daj jutro znać, czy dostałeś robotę.
Niestety, samotność jest trudna. I chyba nie ma na nią lekarstwa, różnie się niestety ludziom układa, jeden pozna kogoś na olx, a drugiemu nie wychodzi i tyle. A moze pomyśl o jakimś zwierzaku? Pies jest dobry dla osoby aktywnej, moze tez pomoc w wyrywaniu lasek ( ͡º ͜ʖ͡º) - jak
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Piszesz, ze do 30 nie miales probelmu z kobietami, teraz tez masz powodzenie na szybkich randkach. Dlaczego poprzednie relacje sie zakonczyly?

No to wyobraz sobie kolego, ze sa osobniki ( np ja), ktorzy zawsze byli przezroczysci, nigdy nikogo nie mieli. I nie ma zadnych perspektyw na poprawe. Wiec jeszcze nie masz tak zle, moglo byc
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jak często nachodzą cię takie myśli ? Gdzieś na skali że po jednej stronie jest generalnie spoko i masz takie "odpały" od czasu do czasu do drugiej strony że myślisz tak przez większość doby ?
  • Odpowiedz
Mój wpis nie jest o samotności, bo nie ma kobiety, tylko o samotności generalnie.

@mirko_anonim: życie pisze różne scenariusze. Być może wcześniejsze relacje nie były udane, a może strata pracy i pojawienie się perspektywy nowej to właśnie ten moment.
  • Odpowiedz
Hm, ja od zawsze jestem sam. Ty miałeś typowo normickie życie, ktore się skończyło, rozjechałeś się z ludźmi, oni mają rodziny itd. A tacy jak ja nigdy nie zaznali nic z tego, co opisałeś w swoim wpisie. Nawet nie wiem, co to znaczy spędzać Sylwestra.
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Infirmusest Dziękuje, ale nie poszło. Tylko i wyłącznie z mojej winy, bo miałem 4 miesiące na naukę i nic z tym nie zrobiłem.

Nienawidzę IT tak bardzo, że zwyczajnie nie mogę się do tego zabrać. Jeszcze ze swoim ADHD - zdiagnozowanym, a nie "tiktokowym" - wcale nie jest łatwiej.

Jednocześnie nie udało mi się znaleźć innej sensownej ścieżki, która by mi dała chociaż 5k na rękę, bo
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @Kotdog No tylko zauważ, że moje niemałe doświadczenie w tym zakresie, jasno wskazuje coś innego i wraz z wiekiem jest trudniej o nowe znajomości.

I wciąż pozostaje realny problem z pracą. To nie Stany, gdzie ludzie po 40 budują kariery od nowa. Mam sporo znajomych - poznanych przeze te aktywności między innymi -, ale z tego co mi wiadomo ani jedna nie przebranżawiała się w tym wieku.
  • Odpowiedz
Inna terapeutka wesoło oznajmiła, że poznała męża na OLX, dlatego to niemożliwe, żebym ja nie mógł nikogo znaleźć.

@mirko_anonim: ja pitole ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Kobiety naprawdę żyją w jakiejś bańce ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz