Aktywne Wpisy

Soothsayer +5
źródło: 1000004559
Pobierz
siemajd1 +5
wszystkie stymulanty jakie istnieja mam teraz w swoim organizmie plus p--------e ilosci olkoholu podoba mi sie ten styl zycis
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: 1000004559
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Nie mam się kogo poradzić więc piszę na wykopie :D
W skrócie - brać mniejsze (być może za małe auto za kilka lat) ale nowe w full opcji czy droższe bez bajerów?
- jeździmy żoną we dwójkę, na nasze potrzeby spokojnie starcza hatchback, ale w przyszłości gdzieś za 2-3 lata planujemy dziecko
- udało mi się wynegocjować bardzo dobrą cenę za Fabie 1.0 115km DSG w prawie full opcji, co dla mnie ważne z aktywnym tempomatem, auto ogólnie na takim samym silniku i mocy co tcross/arona/kamiq/scala , wieksze auta, jest super zwinne. fakt ze przesiadam sie ze starego auta
- auto używamy dużo w mieście ale to jedyne auto i 50% to też trasy - autostrady, fabia na trasie radzi sobie tak na prawde nawet lepiej przez mase niz tcross/arona/kamiq/scala. Wyciszenie do 130kmh jest ok, szybciej nie jezdze.
W cenie 85k mam nowe auto, leasing praktycznie 0%, gwarancja 5 lat, aktywny tempomat, bagaznik 380l.
Konkurencyjne auta które rozwazam to najbardziej kamiq ktory ma bagaznik wiekszy o 20l ale w praktyce to jest to samo na długosc i szerokosc - mierzone ale jest wyzszy. Czyli auto lepsze wieksze ale jak będzie dziecko to szału nie ma.
- zakładam w tej fabii dołożeine haka bo jezdzimy czesto rowerami no i jak będzie dziecko box na dach
Wydaje mi sie ze update bagazinkowy w tcross/kamiq/arona czyli +20l w praktyce z 5-10cm na głebokosci i pare cm na szerokosci to nie robi rozicy az tak i z dzieckiem pewnie i tak trzeba dawać trumne.
Kamiq mam drożej o 10 tysięcy i nie mam:
- aktywnego tempomatu
- kierownicy skórzanej z manetkami
- jakichś tam wizualnych bajerow bo to wersja bieda easy vs prawie najwyzsza w fabii
Scala byłaby kompromisem, jest w cenie kamiq tylko tez nie ma tych rzeczy co powyzej plus 50% jezdzimy po mieście i zastanawiam sie czy te +25cm długości nie zrobi roznicy.
Ktoś z Was jezdzi regularnine z trumna na dachu, to ma sens?
Dodam, ze jestem z tych ktorzy auto zmieniają co 6-7 lat, tutaj szczerze to jak nic sie nie będzie psuło, chce jezdzic i z 10.
Ewentualnie mogę w cenie 85k szukać używek jeszcze na gwarancji takich 2-4 letnich ale jak mi oficjalny dealer wysłał auto za 85k właśnie tcross i sie okazalo ze auto po stłuczce o czym mi nie wspomniał to chyba podziękuje, strata czasu i jezdzenie po calej Polsce..
#samochody #motoryzacja #vag #auto #auta #skoda #fabia #volkswagen #seat
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
Mam boxa thule i do prędkości 100 go nie słyszę, a dopiero powyżej 130 staje się wyraźnie głośny (ale
silnikowo 1.0 tsi w 115-konnej wersji to top1 niezawodności, jeśli nie rozszczelni się przedwcześnie pompa wody to 300kkm robi bez żadnego