Wpis z mikrobloga

✨️ Kiedy oboje tracicie pracę – jak sobie z tym radzić?
Ehh mirasy, co ja Wam moge powiedzieć.

Dwa tygodnie temu żona dowiedziała się, że nie przedłużą jej umowy w obecnej #praca
Trochę ją to podłamało, więc zacząłem szukać sobie dodatkowych zleceń (bo B2B) i okazało się, że na luzie jestem w stanie pociągnąć przez 2-3 miechy tak, żeby nie palić oszczędności i dać jej czas, żeby znalazła naprawdę dobrą robotę.
Niestety, tydzień temu dowiedziałem się, że u mnie też redukujo i z końcem września oboje lądujemy z gołymi dupami na lodzie. Niby mamy oszczędności na circa pół roku, ale mamy kredyt na mieszkanie, a ja bez pracy nie byłem w sumie od 16 roku życia.
Czuje się jak totalny #przegryw, bo wizja tego sprawia, że nie mogę się w sobie zebrać, o-------e magika nie pomoże, bo jak jestem na B2B, to moja nie dostanie po mnie nawet uczciwej renty.

Niby jest jeszcze czas, nie jest tak źle, niby w tej sytuacji nic nie zależało bezpośrednio od nas, a nawet się na to przygotowaliśmy, ale czuję, że zawiodłem, Mimo tych wszystkich wysłanych CV czuję, że teraz tylko tyralnia w jakieś fabryce azbestu za najniższą, żeby przeżyć.

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Dipolarny

💚 Dzięki Twojej dotacji możemy utrzymać projekt i wprowadzać nowe funkcje! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

• 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: widzę że bardzo łatwo podłamać typowego normika ego, najzwyklejsza redukcja w firmie już czuję się przegrywem, to co mają powiedzieć ludzie którym od najmłodszych lat piaskiem w oczy
  • Odpowiedz