Wpis z mikrobloga

✨️ Dylemat dotyczący przyszłości związku
Mnie i mojej różowej rozjeżdża się wizja dalszej przyszłości razem (chęć posiadania dziecka vs niechęć do posiadania dziecka). Jesteśmy razem 7 lat. Gdybyśmy lata wcześniej wiedzieli, czego chcemy, dziś nie bylibyśmy w tym miejscu. Uważam, że problem nasz jest klasycznym powodem rozstań wśród wielu par, jednak mam poczucie, że rozejście się może nie być finalnie dobrym pomysłem. Ona lvl 32, ja lvl 37. Mamy już swoje lata. Boję się że ani ja, ani ona nie znajdziemy już nikogo sensownego do związku. Jest sens ryzykować - rozstać się i szukać osoby z kompatybilnym planem na życie czy zostać w dobrej relacji, w której będę musiał pogodzić się z tym, że nigdy nie będę miał własnego potomstwa? Dylemat ważący na całym życiu.

#zwiazki #niebieskiepaski #rozpwepaski #rodzicielstwo #rozstanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim

❤️ Projekt mirko.pro działa dzięki wsparciu użytkowników. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Boję się że ani ja, ani ona nie znajdziemy już nikogo sensownego do związku.

@mirko_anonim: i dlatego chcesz żyć we frustracji narastającej z powodu nierozwiązywalnego dylematu?
Tu nie da się iść na kompromisy, nie da się w połowie mieć dziecka, w połowie nie mieć. Inaczej jest kiedy jedna ze stron wolałaby mieć/nie mieć, ale ogólnie to aż tak jej nie zależy i dostosuje się do sytuacji. W momencie kiedy jedno
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli jesteście tyle lat ze sobą i nadal tego nie ustaliliście że albo się godzisz na brak potomstwa albo zakładacie rodzinę a Ty masz nadal wątpliwości to ostatnia deska ratunku by zmienić partnera, już nawet nie chodzi o wiek kobiety a Twój, wyobraź sobie że dziecko będzie miało 7 lat a ty już 43 w takim wieku to już cierpliwość się kończy.
Mam 38 i 9 latka, daje mocno
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jestes po tej lepszej stronie
bo bedzie signlem bez dziecka
baaaa bedziesz singlem wersji meskiej bez dziecka
a dziecko na spokojnie sobie zrobisz juz z jakas samotna matka (nie polecam ale na taka zawsze trafisz)
albo z kims normalnym
  • Odpowiedz
@mirko_anonim:

Boję się że ani ja, ani ona nie znajdziemy już nikogo sensownego do związku.

( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

Martw się o siebie, one zawsze mają listę rezerwowych chętnych przydupasów...
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: to ostatni dzwonek na decyzję. I to ostatni u CIebie. Człowiek koło 40tki już nie jest tak pełny energii i będzie tylko gorzej. Na dziecko trzeba mieć siłę i cierpliwość. Im człowiek starszy to szuka spokoju. Im później się zdecydujesz, tym bardziej będziesz żałował, że się zdecydowałeś. Teraz albo wcale
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: jeśli obie strony kategorycznie chcą czego innego w kwestii dzieci to nic z tego nie będzie. Jesli którakolwiek ze stron niby chce ale nie musi, albo niby nie chce ale jakby się pojawiło to spoko to jest jakaś mglista szansa że coś z tego będzie. Mglista bo gdy ktoś czegoś nie bardzo chce i to się zadzieje to jakiekolwiek trudności będą powodować żal, złość czy inne tego typu emocje
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: ona jest jeszcze młoda i spokojnie kogoś sobie znajdzie, choć w tym wieku będzie już trochę ciężej szukać kogoś ogarniętego.
Ty z kolei dobiegasz 40 i zanim zdecydujesz się na dziecko to musisz pobyć z kimś dwa lata.
Mieć dziecko w wieku 40 lat to bardzo późno.
  • Odpowiedz