✨️ Kierowcy na przejazdach kolejowych - co się dzieje?Ⓘ Przez ostatnie dni jest grzany temat aut które wjeżdżają na przejazdy kolejowe, gdy rogatki opadają. Mogę tylko powiedzieć, że ja jako kierowca, który często i regularnie jeździ przez różne przejazdy kolejowe, nie dziwię się takim sytuacjom. Mogę powiedzieć, na swoim przykładzie, gdy już zbliżam się do przejazdu, mam pierwsze znaki informacyjne: 300 metrow, 200 metrów i 100 metrów do przejazdu to odpowiednio wytracam prędkość i nawet jak sa rogatki podniesione, nie świeci się czerwone światło, to zatrzymuje się i rozglądam się lewo, prawo i dopiero przejeżdżam przejazd. Naprawdę, zajmuje mi to kilka sekund a auta które jadą za mną dostają nagle małpiego rozumu. Ile razy byłam otrabiona, mrugali na mnie światłami, a jakiś koleś wykrzykiwał z auta, z naprzeciwka, wychylił się w moją stronę, że stwarzam zagrożenie w ruchu drogowym. Mówię to serio. Widziałam nagranie z autobusu MPK Łódź, tak zgadzam się żeby wyhamować pojazd przed czerwonym światłem, musiałby iść po hantlach, ludzie by poupadali w pojeździe. No ale ja się zapytuje, dlaczego nie wytracił choć część prędkości przed przejazdem, dlaczego z taką prędkością wjeżdżał na przejazd. A co do wylamywaniu rogatek, gdy ktoś już stoi faktycznie na tym przejeździe, to nie chce mi się komentować, dlaczego tego ludzie nie robią. Naprawdę boją się o auto, bo się porysuje?
@mirko_anonim: 1. Jak nie znam przejazdu albo cos mi minimalnie przeszkadza w widoczności to robię czesto jak ty. Ale to polska. Jak jeździsz zgodnie z limitem prędkości to trąbią i wyprzedzają. 2. Co do rogatek to o tym nigdzie nie uczą. Mnie nie uczyli na żadnym prawku octym. A dowiedzialem sie z wykopu. Wg mnie mogliby nawet jakies naklejki na lepić na rogatkach ze mozna je wyłamać jak utniesz pomiędzy.
@Rudz1elec: wiele gier i filmów uczy, że szlabany się rozwala, filmik poglądowy: https://www.youtube.com/watch?v=flaXi4FxmDk Nikt się nie zatrzymuje podczas wyścigu, bo się szlaban zamknął xD Oczywiste, że są "papierowe", więc raczej chodzi o kwestie finansowe.
#raportzpanstwasrodka Mumin z Filipkiem wysmiali wlasnie tych, co wplacali na pompy insulinowe dla cherlaka i zapowiedzieli zbiorke na wspolna wycieczke do Chin.
Przez ostatnie dni jest grzany temat aut które wjeżdżają na przejazdy kolejowe, gdy rogatki opadają. Mogę tylko powiedzieć, że ja jako kierowca, który często i regularnie jeździ przez różne przejazdy kolejowe, nie dziwię się takim sytuacjom. Mogę powiedzieć, na swoim przykładzie, gdy już zbliżam się do przejazdu, mam pierwsze znaki informacyjne: 300 metrow, 200 metrów i 100 metrów do przejazdu to odpowiednio wytracam prędkość i nawet jak sa rogatki podniesione, nie świeci się czerwone światło, to zatrzymuje się i rozglądam się lewo, prawo i dopiero przejeżdżam przejazd. Naprawdę, zajmuje mi to kilka sekund a auta które jadą za mną dostają nagle małpiego rozumu. Ile razy byłam otrabiona, mrugali na mnie światłami, a jakiś koleś wykrzykiwał z auta, z naprzeciwka, wychylił się w moją stronę, że stwarzam zagrożenie w ruchu drogowym. Mówię to serio.
Widziałam nagranie z autobusu MPK Łódź, tak zgadzam się żeby wyhamować pojazd przed czerwonym światłem, musiałby iść po hantlach, ludzie by poupadali w pojeździe. No ale ja się zapytuje, dlaczego nie wytracił choć część prędkości przed przejazdem, dlaczego z taką prędkością wjeżdżał na przejazd.
A co do wylamywaniu rogatek, gdy ktoś już stoi faktycznie na tym przejeździe, to nie chce mi się komentować, dlaczego tego ludzie nie robią. Naprawdę boją się o auto, bo się porysuje?
#pociag #rogatki
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶︎ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: digitallord
👉 Z Twoją pomocą możemy działać dalej! Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban
1. Jak nie znam przejazdu albo cos mi minimalnie przeszkadza w widoczności to robię czesto jak ty. Ale to polska. Jak jeździsz zgodnie z limitem prędkości to trąbią i wyprzedzają.
2. Co do rogatek to o tym nigdzie nie uczą. Mnie nie uczyli na żadnym prawku octym. A dowiedzialem sie z wykopu.
Wg mnie mogliby nawet jakies naklejki na lepić na rogatkach ze mozna je wyłamać jak utniesz pomiędzy.