mirko_anonim
✨ Dlaczego warto mieć dzieci mimo złych czasów Ⓘ
Jednym z głupszych argumentów dlaczego nie warto mieć dzieci to że to nie są dobre czasy xD a kiedy były? Jakby przesledzić tagi, szczególnie #antynatalizm to 4 lata temu (gdy wybuchła wojna na wschodzie) gadano że najgorsze czasy. To samo było za covida czyli 7 lat temu. Wcześniej też w zależności co się działo na świecie, czy jakiś konflikt zbrojny czy katastrofa naturalna to gadano że najgorsze czasy są teraz i jak można mieć dzieci xD. Pamiętacie gdy wchodziliśmy w rok 2000 i przepowiadano koniec świata? To samo gadanie było.
Ale do czego zmierzam... ludzie od lat gadają o złych czasach i dosłownie nic się nie zmienia. Dzieci za czasów kiedy straszono o złych czasach na dziecko mają teraz po 10, 15, 20 lat. Jak chcecie mieć dzieci to nie dajcie się tej propagandzie.. czas minie i okaże się że nic przez te 10-20 lat się nie wydarzyło a wy już jesteście starzy.

#demografia #dzieci #polska

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
▶ Obserwuj nasz tag #mirkoanonim
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🫶 Twoje wsparcie = dalszy rozwój projektu. Wspomóż projekt
📢 Sprawdź nowe narzędzia na mirko.pro - Mirko Pobieracz oraz Mirko Ban

6
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
hydrant123
Tytuł dlaczego warto mieć dzieci - bez żadnego punktu dlaczego warto xD
29
Majkel2008
Majkel2008
Dyskutowanie dlaczego warto mieć dzieci to strata czasu. Posiadanie potomstwa to normalna potrzeba zdrowych ludzi, tak samo jak jedzenie czy spanie. Posiadanie dzieci to największe szczęście w życiu.
4
bigos555
bigos555
Tak samo, dokładnie. Mam kolegę co nie chce jeść i nie je już czternaście lat. To to samo, mówię ci stary.
10
Phavista
Phavista
a kiedy były?

No właśnie nigdy, ale to znaczy tylko tyle, że nigdy nie powinieneś zaistnieć.
7
natural_hardship
natural_hardship
Prawdopodobnie wkrótce czeka nas zapaść cywilizacyjna przez globalne ocieplenie i upadek ekosystemów. To pierwszy w historii ludzkości kryzys na skalę planetarną - przed wojną można uciec, a przed tym nie bardzo jest gdzie
2
not_me
not_me
No akurat covid to był beznadziejny czas na dzieci. Nie można było rodzić z mężem (więc nikt nie pilnował personelu, a to jest ważne w ujowych szpitalach), nie wiadomo było za bardzo co to za choroba, nawet niestety były zgony wśród ciężarnych. Natomiast sytuacja zawsze będzie niestabilna, bo politycy korzystają na niestabilności, a inni po prostu są bezdennie głupi jak pomarańczowy prezydent.

Patrząc na to, że we wczesnym kapitalizmie ludzie robili dzieci,
1
fizzly
Wydaje mi się że jak ktoś che mieć dzieci to nie trzeba mu takich argumentów serwować (btw gdzie podałeś te argumenty?), to samo w drugą stronę, zazwyczaj jak ktoś nie chce to się w to nie bawi i tyle.
1
NocnyAtakPterodaktyla
Paradoks polega na tym, że obecnie "złe czasy" to takie gdzie żyje się bardzo dobrze ale wszyscy czują że niebawem to jebnie. Z kolei tamte "dobre czasy" demograficznego boomu to kraj w ruinie i świadomość że gorzej już być nie może, więc będzie tylko lepiej.
1
heniek_8
Jeżeli warto mieć dzieci w niepewnych czasach, to tym bardziej warto mieć psy i koty
Jeżeli okaże się że nie nadajesz się na psiego tatę, to sprzedajesz pchlarza do chińskiej restauracji i fajrancik
Z dzieckiem już tak nie zrobisz, musisz się męczyć aż kaszojad skończy studia, 24 lata mniej więcej
0
Average-CottonWorld-Enjoyer
Dokladnie tak. Macie się bać o przyszłość. Siedzieć cicho zastraszeni i kurczowo trzymać się swoich marnych majątków. Jak widzę te posty, że 20latek zbiera na IKE to już wiem, że jest OVER
0
belzebup
Jeden z najgłupszych wpisów jakie widziałem na tym tagu. Poza tym nie ma nic wspólnego z antynatalizmem, bo w żaden sposób nie odnosi się do tej filozofii. A jeśli uważasz że "zawsze jest tak samo" to masz pewnie max 15 lat - szkoda strzępić ryja.
0
mirko_anonim
racjonalny-przewodnik-77: @natural_hardship obawiam się że przyjdzie nam żyć w Polsce jeszcze dłuuugi czas, liczony bardziej w setkach lat aniżeli dziesiątkach..

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: grap32
0
Nie_jezdym_ruskom_onucom
Trzeba być k---a upośledzonym, żeby sprowadzić dziecko do tego kartonowego kraju.
0
maroslawxp
Też mnie to dziwi dlaczego dzietność w Polsce tak spadła. Teraz to są złote czasy, jest eldorado w porównaniu np do lat 50, 60, 70 XX wieku, kiedy w Polsce było o wiele gorzej a dzietność jakoś utrzymywała się w granicach 3.0
Nie ma żadnych złych czasów - to głupia wymówka używana przez bezdzietnych facetów i kobiety które wolą psa/kota dla własnej wygody.
0
Nieugiety
Nieugiety
Co którzy odchecaja od posiadania to takie kaleki umysłowe i emocjonalne jak większość wykopków normalni ludzie chcą mieć potomka
0
wypok_wypok
wypok_wypok
@mirko_anonim za covida były najlepsze czasy. Pracowałem w IT i można było kosic 2x taką kasę jak teraz na lajcie. Robota z pocałowaniem reki
0
br0da
Popieram. Sam mam 4.
0
MshL
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
0