U babci, gdzie nie było zabawek i Atari, pozostawał telewizor. Ale taki "lepszy" bo po wymianie z lampowego czarno białego, miał już kolory, pilota i telegazetę. No i ta sekcja dla dzieci, strony od 400 do 500. Zawsze coś tam się znalazło na godzinę czytania, zabawy i quizów.
Spojrzenie na miód pszczeli okiem chemika
Głównym składnikiem miodu, stanowiącym około 95% suchej masy, są węglowodany. W miodzie obecne są także różne ilości minerałów, a ich zawartość zależy przede wszystkim od jego pochodzenia botanicznego. Ważnym składnikiem miodu, występującym w ilości wynoszącej około 0,5%, są kwasy organiczne...
z- 64
- #
- #
- #
- #
- #
- #
Miód rzepakowy od niego nie rozwarstwia się na frakcje, krystalizuje jednakowo w całej objętości. Krysztalki są mikroskopijne, a nie jak cukier w chrzczonym miodzie.
Miód sklepowy jest płynny cały czas, a to dlatego że ma jakieś dodatki z lub jest przegrzany, więc traci te swoje pro zdrowotne substancje.