• 0
@Megawonsz_dziewienc: Sprawdziłem teraz że taka cena była już pół roku temu i lokal nadal działa. Co do pizzy jest ona co najwyżej przeciętna. Nie ma to nic wspólnego z włoską pizzą, raczej taka typowa polska pizza.
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: Szczerze? Źle ten błąd wygląda ale jeśli jest smaczne to sam bym tam chodził - mam w dupie czy ktoś potrafi ortografię skoro mam u niego się najeść a nie uczyć języka polskiego
  • Odpowiedz
@MaxWalonkoo: No tak, wiadomo że wygląda to słabo i powinni coś z tym zrobić. Natomiast trochę ich usprawiedliwiam bo sam często jadam u "Pani Krysi" czyli w lokalnym barze i Pani Krysia raczej nie jest zbyt wykształcona a jedzenie jest przepyszne.
  • Odpowiedz
@B0r3kk: znam znajomego co ma znajomego co ma znajomego co ma ichniejszy lokal i właściciel tej franczyzy to Janusz alfa, który śpiewa 70zl za kilogram boczku wędzonego.

Matematykę zostawiam tobie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Siema, przychodzę do was z zapytaniem natury prawnej. Pracuje w gastro i jak to prywaciarze mają w zwyczaju walą strasznie w uja. Nie dają umów, płacą dużo poniżej minimalnej, nawet dla kilkuletnich pracowników. Nie jest to jakaś nowo otworzona buda z żarciem, mają kilka restauracji w jednym z dużych polskich miast (na razie nie podam dokładnej nazwy ale potem zastanowiem siem nad tym). I zrodził się w mojej głowie pomysł żeby ich
I zrodził się w mojej głowie pomysł żeby ich #!$%@?ć coby ręka sprawiedliwości ich dopadła i zakończyć wyzysk.


@kolchoznik123: nie jestes pierwszy co tak myslal, nie da sie tego zrobic. Za to moja rada zyciowa: nie mscij sie, sily poswiec na rozwoj
  • Odpowiedz
@Ledtasso: Mniej jedz, nie znajdziesz przez internet spożywki dużo taniej. Zwłaszcza po doliczeniu przesyłki. Generalnie sieci handlowe często mają iście dumpingowe promocje.
  • Odpowiedz
@Ledtasso Jakich produktów oczekujesz? Bo jakieś tam przyprawy, orzechy, konserwy itp to kupisz na allegro, w większej ilości wychodzi taniej. Możesz szukać worków makaronów, ryżu itp. Ale reszta rzeczy to raczej taniej nie będzie bo nikt nie bawi się w sprzedawanie zwykłego jedzenia które jest w każdym sklepie. Sens mają bardziej wyszukane produkty które nie są dostępne od ręki za rogiem, wtedy można marże narzucić, a chętni się znajdą.
  • Odpowiedz
Chodzicie po tych #!$%@? pubach, knajpach, domówkach a potem #!$%@? chorujecie i zarazacie ludzi jakimś syfem typu grypa albo covid. Jak widzę kogoś kto kaszle to od razu wiem że jakis ochlejus. Nawet introwertyk musi iść do sklepu albo banku i tak się od was zaraża. #ludzie #alkohol #gastro #introwertycy
pracowalem w gastro i powiem wam jak poznac nauczycielki w restauracji:

przychodzą w 10 osób

biora 2 pizzę typu grecka/vege BO JO NIE ZJEM WIĘCEJ JAK KAWOLEK (takie jedzenie starych cool bab)

każda bierze najtanszy alkohol

pizzę ojebia w 10 minut

alkohol pija 4 godziny (tak, ze 300ml)

zajmują te miejsca pol dnia ze czuje jakby one tu już zamieszkały

wychodząc stoją w wejściu/przy kasie i żartują z tego ze deszcz pada
@koba01 Mnie z ziomkami poznasz że przychodzimy we trzech, po czym drzemy mordę kłócąc się jaką pizzę wziąć i czy jedną a może dwie, po czym kłócimy się jakie piwo, a może coś więcej
  • Odpowiedz
Wpadłem na pomysł, aby otworzyć bar mleczny, ale bez stolików. Sam dowóz do klienta i odbiór na miejscu. Czegoś takiego u mnie w mieście nie ma. Są dwa bary mleczne, pracowałem w jednym z nich i wiem gdzie są ich słabe punkty i mógłbym to wykorzystać. Jeśli by nie było sali dla klientów to wtedy mniej pracowników, mniej kosztów początkowych jak stoliki, sztućce, talerze no ogólnie wyposażenie sali. Wiec podsumowując otwierając takie

Czy byś zamówił/zamówiła jedzenie z miejsca gdzie nie ma sali dla klientów, tylko sama kuchnia?

  • Tak 73.5% (308)
  • Nie 26.5% (111)

Oddanych głosów: 419

Czy byś zamówił/zamówiła jedzenie z miejsca gdzie nie ma sali dla klientów


@MaxWalonkoo: tak, w 99% przypadkach biorę jedzenie na wynos lub zamawiam, w knajpie jem tylko w weekendy ze znajomymi ew. z różową w formie randki, ale to są już typowe restauracje w centrum, żadne bary mleczne z polaczkowymi obiadami.
  • Odpowiedz
Gastronomia, co jest z Wami? Zamawiam często jedzenie do firmy i tylko suszarnie potrafią dołączyć fakturę czy paragon z NIP-em. Do całej reszty trzeba dzwonić, pisać i wielce się prosić. Dzisiaj od jednych, jak napisałem, że nie dostarczyli faktury i proszę ją przysłać na maila, to wszystko co dostałem w odpowiedzi, to „nie ma sprawy”. Tonjakies zakłady pracy chronionej czy co? (°°
Witam, mam pytanie do expertów. Bracia Malczyńscy otworzyli własnego kebaba. Twierdzą, że w pierwszym miesiącu mieli 20 000 klientów. Lokal jest otwarty 9h dziennie. Czy to możliwe aby mieli na start tak świetny wynik? Musieliby na godzinę robić średnio 75 kebsów. Przecież to nierealne. Co o tym sądzicie? Walą kity?
#kebab #gastronomia #gastrowarszawa #gastrofaza #gastro #biznes #biznesinfo #danielmagical #patostreamy #polskiyoutube #youtube #restauracja #famemma #dzialalnoscgospodarcza #matematyka
MILIARDER_007 - Witam, mam pytanie do expertów. Bracia Malczyńscy otworzyli własnego ...

źródło: malczynscy

Pobierz