Wpis z mikrobloga

#khroneprogramuje #programujzwykopem #programowanie #gamedev

Wrzuciłem na serwer gry zapowiadane zmiany, tzn.:

- budowanie kliku budynków na raz: w menu budowania po wybraniu budynku możemy jak dotychczas wybudować 1 budynek lub przeciągnąć myszką by wybudować ich kilka (budynki wypełniają utworzony z przeciągnięcia myszką prostokąt)

- informacja w menu budowania co dany budynek robi (prawa część panelu) pojawia się także gdy myszka najedzie się na budynek

- zaznaczony statek jest teraz podświetlony

- drobny refactoring GUI, chyba dotychczas używałem angulara w niewłaściwy sposób

- można teraz poruszać kamerą gry strzałkami

Nie dużo, ale zawsze ;) Zmiany wrzucone na serwer: >>> KLIK <<<.

Dalsze zmiany jakie planuję to optymalizacja wyświetlania, inny sposób wyszczególnienia niektórych rzeczy, dalsze zmiany w GUI oraz kilka bugfixów.

Tutaj mam też do was pytanie: co najbardziej obecnie wam przeszkadza? Grając mam wrażenie, że "coś jest nie tak", ale nie wiem co tak faktycznie jest nie tak. Jakie macie wrażenia, co należy poprawić?
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eloar: bo food powinien być w marketplace (targowisku, skąd ludzie mogą je kupić) a nie w chatkach rybackich. tragarz (kropki czerwone) musi przetransportować jedzenie z chatki rybackiej do targowiska, co nastąpi automatycznie gdy ilość jedzenia w chatce rybackiej przekroczy 10 ;)
  • Odpowiedz
@Khrone: to wiele wyjaśnia :). kamieniołom jakoś 'specjalnie' trzeba stawiać, czy niskie FPS utrudnia zobaczenie, że wybrane miejsce jest 'właściwe'?
  • Odpowiedz