Wpis z mikrobloga

Dziś otrzymałem zakupiony rower Romet Mistral Urban - początkowo miał być cross, jednak z uwagi na płaskie tereny padło w ostateczności na fitnesa. Zakupiony stąd - szybki i bezproblemowy kontakt ze sprzedającym.

Pierwsze uwagi:
- Miał być srebrny, przyszedł grafitowy (nawet lepiej) ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale korba też srebrna, tu akurat czarny wyglądał lepiej :/
- Kierownica fchuj szeroka, chyba będe zmuszony do jej skrócenia,
- Dla przyszłych kupujących - rozmiar ramy 21" - odległość od ziemi do środka poziomej ramy wynosi 83cm,
- Miało być bez dodatków, jednak w pudełku znalazły się dodatkowo dwa odblaskowe światełka i dzwonek.

Poniżej pokazuję zdjęcie roweru, w komentarzu natomiast zobaczycie jak prezentują się odblaskowe opony ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Jak ktoś zainteresowany bardziej szczegółowymi zdjęciami to niech pisze na priv.

To mój pierwszy "poważny" rower po komunijnym góralu. Teraz aby zrobić przegląd zerowy i można jeździć :)
#chwalesie #rower #rowery #romet #mistral
enteroff - Dziś otrzymałem zakupiony rower Romet Mistral Urban - początkowo miał być ...

źródło: comment_2CGPByj8nrPcedpSdrUwtK77GsDRz67x.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@xxx12321_new: mam 186cm wzrostu a od ziemi do krocza w butach mam 86cm wiec ramą jest w sam raz. Nie jeździłem nim jeszcze, tylko siedziałem - pozycja nie jest ani strasznie wyciągnięta ani wyprostowana - taka w sam raz. A zdjęcie było robione zaraz po złożeniu wiec siodełko nie jest na nim dopasowane do mnie. Gdy się przymierzałem to siodełko powędrowało chyba o polowe niżej. A rower właśnie odstawiłem na
  • Odpowiedz
@enteroff: sory, że tak odkopuje.

Przy wzroście 175 cm, wziąłbyś ramę 19"? sprawdzam sobie w w różnych kalkulatorach, i niestety różne wyniki wychodzą... :/
  • Odpowiedz
@Fawek: Wiesz co, najlepiej jakbyś napisał do sklepu i zapytał się co oni proponują. Ja tak zrobiłem i każdy radził mi rozmiar 21". Tutaj masz geometrię ram tego rometa. W moich wpisach znajdziesz jeszcze zdjęcia mojej pozycji na ramie 21" - zobacz sobie i sam oceń jak to wygląda :)
  • Odpowiedz