@AnonimoweMirkoWyznania: Tylko że ty nie opisujesz normalnego wychowania a zwykły sadyzm. Taki klaps ma w założeniu nie być sposobem do wyżycia a raczej taką ostatecznością gdy już żadne prośby nie działają.
@AnonimoweMirkoWyznania: Pozwij ich, nawet jak nie wygrasz, to IMO i tak warto, zamkniesz ten rozdział w życiu na amen, oni ogarną, że to jednak nie było normalne. A jak wygrasz to zostaną ukarani i będą ci winni odszkodowania/alimentów bezwarunkowo, a ty będziesz mógł się do nich w życiu nie odezwać. Po tym co oni ci zrobili na pewno potrzebujesz terapii i leczenia psychiatrycznego, im szybciej zaczniesz tym szybciej polepszy się
@AnonimoweMirkoWyznania: A może spróbuj porozmawiać ze starymi (bo ciężko nazywać ich rodzicami), że interesuje Cię np matematyka, fizyka, informatyka bo chcesz iść na studia np informatyka i nie potrzebujesz tak rozszerzonej wiedzy z biologii czy chemii.
OP: @piotrekkaczmarczyk: Nie mam najmniejszej ochoty po tylu latach do tego wracać. Zresztą jak? Nie mam żadnych dowodów, ani nic. To jest słowo przeciwko słowu, a oni tak zakłamali swoją historię, że naprawdę myślą, że nic się nie wydarzyło i jesteśmy szczęśliwą rodzinką. Mówili że sam jestem sobie winny i że uczyłem się dla siebie, że chcieli dobrze. A po latach właśnie mi mówią że każdy jest kowalem swojego losu.
@AnonimoweMirkoWyznania: Nie masz na to świadków? Może pani w bibliotece, szkolny pedagog, nauczyciele? Słowo przeciwko słowu jest OK jeśli jedna strona jest bardziej wiarygodna.
Nie znam się na tym, ale może spróbuj szukać profesjonalnej pomocy? Są ludzie, którzy przez 5 lat studiowali jak działa psychika. Pierwszy krok masz już za sobą.
To się nadaje do prokuratury.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie znam się na tym, ale może spróbuj szukać profesjonalnej pomocy? Są ludzie, którzy przez 5 lat studiowali jak działa psychika. Pierwszy krok masz już za sobą.
Powodzenia, mirku.