Wpis z mikrobloga

200g szparagów (1/2 pęczka)
2 żółtka
50g masła
Ząbek czosnku
1/2 papryczki cayenne
Sól
Sok z cytryny
20g parmezanu
Szparagi ugotować w osolonym wrzątku.
Masło rozpuścić, dodać posiekaną papryczkę i czosnek.
Żółtka ubić ze szczypta soli i odrobiną soku z cytryny, jak zjaśnieją dodawać powoli ciągle ubijając roztopione masło.
Sos wylać na talerz, ułożyć odsączone szparagi, posypać tartym parmezanem
Makro: 643kcal 19B 59T 6W
#gotujzwykopem #ziemniakizostaw #keto #mikrokoksyprzepisy
c.....i - 200g szparagów (1/2 pęczka)
2 żółtka
50g masła
Ząbek czosnku
1/2 papryczki ...

źródło: comment_CyY1YccURIDOkO5cAVBkfD6TsxZkEPwu.jpg

Pobierz
  • 8