Aktywne Wpisy
pearl_jamik +133
Niech ktoś wytłumaczy dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem, elita narodu, z wysokim ego, programiści stopnia najwyższego zostawiają po sobie w kiblu w biurze obesrany kibel?
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#pracbaza #praca #pytanie #pytaniedoeksperta #programista15k
#psy Mirki, jaką rasę psa doradźcie na pierwszego psa? Planuje wziąć na wiosnę ale już nie wiem. Myślałam o dalmatyńczyku, ale jest mało hodowli. Potem wymyśliłam białego owczarka szwajcarskiego, niby spoko jak na 1 psa, wszyscy mówili, a spotkałam się z panią co takiego ma na spacer, i trochę mnie zniechęciła (w sumie to dobrze, że nie słodziła tylko). Teraz mi chodzi po głowie chyba trochę mniejszy pies, zastanawiam się nad owczarkiem
Zasyp planuje 100% pilzneński.
#piwowarstwo
Nie chce dowiedzieć się po miesiącu, że drożdże zrobiły bałagan zamiast pilsa :P
Słyszałem z kolei że FMki płytko odfermentowują i nie są zbyt fajne. Także co wybrać?
Niezależnie od tego czy to są drożdże górnej czy dolnej fermentacji to starter należy trzymać w temperaturze 20 kilku stopni. Wtedy drożdże najskuteczniej się namnażają.
@korkoczong: spokojna Twoja rozczochrana, mam nawet ogrzewanie w lodówce i sterowanie przez wifi xD
@TOP___BK: myślałem, żeby wziąć właśnie te :) Skoro @LowcaAndroidow też je poleca to muszą być dobre. Widziałem na butelkach, że polski kraft na nich leci.
Jest duża różnica między tymi sucharami a płynnymi od FM? Macie porównanie? Bo różnica w cenie jest duża (⌐
ntować.
Ja w pierwszym pilsie dałem za mało drożdży i wyszło estrowe :/
@pacbox ja właśnie chcę uniknąć zadawania drożdży w temperaturze powyżej 15*C. Z tego co mówił Czesław Dziełak bardzo ważna jest temperatura zadania drożdży. Dzięki za opinie o tych ziomkach :)
@korkoczong kupię że 3 paczki ze względu na to że robię większe warki niż 20l. Tym bardziej ze ponad miesiąc trzeba czekać
Powoli myśl nad mieszadlem, bo w sumie 3 paczki wychodzą już cenowo jak płynne drożdże.