Wpis z mikrobloga

Mirki z #java (lub #programowanie) mam szybkie pytanie - jaką książkę/bloga/stronę polecacie komuś na początek? Nie chcę się uczyć programować, ale chcę rozumieć, co mówią do mnie programiści. Najlepiej coś, co możliwie prostym językiem jest w stanie wyjaśnić wszystkie nazwy, zależności i tego typu rzeczy. Jak na razie miałam styczność tylko z programowanie niskopoziomowym i teraz widzę, że absolutnie nie ogarniam słownictwa używanego przez javowców.

Halp!
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@CichySzelestOka: Jak pisałam, mam przygotowanie techniczne do programowania niskopoziomowego tylko ¯\_(ツ)_/¯ Dlatego też wolę sobie poczytać niż być kompletnym ignorantem( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@r__k: Jak jeden kolega wyżej pisał - polecam Horstamana z literatury - objaśni javove (i w sumie nie tylko, generalnie związane z programowaniem obiektowym) terminy, a jak miałaś styczność już z czymś niskopoziomowym to na luzie wejdzie :)
  • Odpowiedz
@r__k: Jeszcze tip taki, poszukaj proponowanych pytań rekrutacyjnych na interna/juniora javovca i poczytaj odpowiedzi :) - często pyta się o podstawowe koncepty
  • Odpowiedz