@hangover: wow, zajebisty pomysł z bobem. Kiedyś, jeszcze zanim znano w Polsce ziemniaki, bób był ponoć szalenie popularny. Uwielbiam takie połączenie użycia techniki z innej kultury a wykorzystanie lokalnie bliskiego nam składnika. Co jest jeszcze po za bobem?
Chociaż ja bym pewnie dał więcej tej oliwy, albo lepiej jakiegoś neutralnego tłuszczu, żeby była bardziej humusowa konsystencja. Ale to już kwestia preferencji.
#gotujzwykopem #weganizm #wegetarianizm
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez moderatora
@hangover: i bardzo dobrze.
Chociaż ja bym pewnie dał więcej tej oliwy, albo lepiej jakiegoś neutralnego tłuszczu, żeby była bardziej humusowa konsystencja. Ale to już kwestia preferencji.
makrela (najlepiej gotowe filety) 200 g
oliwki 20 g
pietruszka zielona dow. ilość
por 40 g
jogurt łyżka lub dwie
blenduj