Wpis z mikrobloga

#lacunafabularnie

----------------------------------------

Krucjaty są już przeszłością, czas na wybór nowego świata i nowej przygody. Danie graczom wolnej woli nie sprawdza się przy znacznej ilości graczy, poza tym okazało się, że znacznie ograniczyła ona wolność mniej aktywnych graczy. Z tego powodu niemal na pewno wrócimy do systemu znanego z gry senackiej i wikingów, czyli deklarowania działania w formie plusowania wpisów.

Następna przygoda zostanie rozegrana najwcześniej na przełomie marca/kwietnia, aby dać możliwość byłym graczom poprowadzić własną koncepcję gry fabularnej. Do tego czasu wybierzmy wspólnie temat następnej przygody, zapytam Was również o preferencje dotyczące mechaniki.

Formularz znajdziecie tutaj, odpowiedzi zbieram do 28.02 do godziny 16:00. Jeżeli chcesz mi podesłać uwagi anonimowo, skorzystaj z tego formularza.

Zapisz się do spamlisty, z której wołam tylko do zapisów do nowych przygód.

Zdjęcie Cody Duncan
lacuna - #lacunafabularnie

Krucjaty są...

źródło: comment_zZRqgYaqzIjP0Bu32F4rQQt4OuiqNDdq.jpg

Pobierz
  • 38
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lacuna: ogólnie to trochę mi przykro że zazwyczaj sytuacja wygląda tak że bawimy się dobrze przez X czasu i nagle przychodzi śmierć borza w postaci meteorytów turkow burzy piaskowej chrześcijan na sterydach czy czegokolwiek innego i jest koniec (,) ja bym wrócił do wikingów
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kvvach: to trzeba na spokojnie synek

System powoli powstaje, ale szczegółow nie moge zdradzić jeszce, powiem tylko że napewno nie będzie szybciej niż 2 tygodnie, miesiąc jest bardziej realistyczny.
  • Odpowiedz
Do wyników ankiety zawołam plusujących ten wpis. Z pozdrowieniami dla fanatyków wykresów od fanatyczki formularzy.
  • Odpowiedz
@Rak_Codzienny: możesz zaproponować w formularzu
@Zerri: Wolę określenie "inspirowane", tym bardziej że chociażby rasy są punktem wspólnym dla wielu uniwersów
@Aspirrack: Nie jestem szczególnie przekonana do tego tematu, za mało odwołań w popkulturze do tego okresu.
@Gregua: Między 0% a 100%
  • Odpowiedz
Danie graczom wolnej woli nie sprawdza się przy znacznej ilości graczy, poza tym okazało się, że znacznie ograniczyła ona wolność mniej aktywnych graczy. Z tego powodu niemal na pewno wrócimy do systemu znanego z gry senackiej i wikingów, czyli deklarowania działania w formie plusowania wpisów.

Moim zdaniem to nie tak, że danie wolnej woli się nie sprawdza. Tylko po prostu mangozjeby zepsuły grę strzelając focha, może faktycznie gdyby testy i % powodzenia
  • Odpowiedz
@lacuna to prawda, w Polsce wojna Stuletnia nie jest zbyt popularna. Dlatego proponuję podobny okres, ale temat bliższy nam kulturowo: Wielka wojna z zakonem krzyżackim :)
Tylko już nie pvp, a wszyscy po jednej stronie. Bo moim zdaniem TO jest zarzewie niesnasek
  • Odpowiedz
@Gregua: a co ma jedno do drugiego? Wikingowie skończyli się moim zdaniem naturalnie jak pierwszy sezon serialu. cliffhanger i czekamy na sezon drugi
  • Odpowiedz
hej qmple nie potrafiłam poradzić sobie z nakłonieniem graczy do w-------a się, tam gdzie planowałam, więc wracamy do systemu, gdzie mogą wybierać tylko między ideami abc
  • Odpowiedz
@kvvach: W ostatniej misji z Wikingami była dowolność w działaniu i chyba w takiej formie można to zachować w następnej przygodzie.
@Gregua: Napisz do mnie na PW jeżeli jest jeszcze coś, co chciałbyś ze mną wyjaśnić. Nie otrzymałam od Ciebie jak na razie ani w tym wpisie, ani w formularzu konstruktywnej uwagi. @Dayone: Jeżeli nie chcesz już ze mną więcej grać, to nie musisz się już
  • Odpowiedz