Aktywne Wpisy

pogodny_mis65 +250
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

Metylo +150
Najebiesz się, porzucisz życie rodzinne, przeżyjesz zawał a wypowiedzenie i tak cie czeka po L4
#korposwiat #pracbaza #korpo #linkedin
#korposwiat #pracbaza #korpo #linkedin
źródło: temp_file5330840817738437307
Pobierz

Co do pedałów - wybór jest raczej prosty i mój wybór padnie na Shimanowskie M-520.
Natomiast największy problem mam z butami. Zależy mi na dwóch rzeczach:
- niskiej cenie (do 200 zł)
- możliwości w miarę komfortowego chodzenia w butach (stąd odpadają typowe buty do MTB, w których może to nie być komfortowe - przynajmniej tak zrozumiałem z tego co wyczytałem w internecie), przez co szukam butów turystycznych/trekkingowych
Jeżdżę sporo po lasach, polnych ścieżkach na rowerze MTB. Czasami zdarza się jakiś asfalt i zamierzam rowerem dojeżdżać do pracy (20 km dziennie).
Na razie znalazłem dwie oferty:
- MTB ST 100 ROCKRIDER - aczkolwiek w komentarzach widzę o jakimś problemie z wypinaniem butów z bloków
- SHIMANO SH-MT300 MT3 - te wpadły mi w oko i podobają mi się
Czy ma ktoś jakieś informacje o wyżej wymienionych modelach? Ewentualnie możecie polecić coś od siebie?
#rower #rowery #spd #kiciochpyta #kolarstwo
Sam mam Shimano M089, zarówno do szosy jak i MTB i nie czułem niewygody podczas spacerków. Zależy też jakie chce te wędrówki robić.
kwestia tego co uważasz za wygodnie - ja bym chodzenia w butach spd bym tak nigdy tak określił.
@rdq_:
Można w nich w miare wygodnie wejść do sklepu czy na pocztę ale to wszystko - na jakieś spacery bym sie nie nastawiał. Nawet w turystykach - tutaj nie chodzi tylko o sztywność - bo shimano ma tak skonstruowana podeszwę ze pomimo swojej sztywności pod palcami sie zgina
Posprawdzam jeszcze opinie na internecie, bo cały czas mam dużą zagwozdkę nad wyborem butów.
@rdq_: na wykopie tylko 1 buty obowiązują do 500zł :)
Miałem te buty na początku MTB i bardzo sobie chwaliłem do turystyki, nie dojechałem ich w 3 lata. Btwin rożnie bywa.
pojechać w nich do pracy i wytrzymać te 8 godzin a potem wrócić rowerem do domu.
no i tu jest pies pogrzebany. Daaawno temu też tak chciałem nawet w tym celu kupiłem turystyczne buty spd (adidas minret) ale i tak sie skończyło na drugiej parze butów w pracy na zamianę.
me300 sa ok. W tej cenie nie ma raczej szans bys znalazł cokolwiek innego.
Komentarz usunięty przez autora
Łaziłem w takich butach po plażach, wydmach, łąkach, polach, pchając lub nosząc w pełni obciążony rower, rozbijając namiot w dziwnych miejscach, szwędając się po sklepach, deptakach, parkach i naprawdę nie ma tragedii.
Nie są to wygodne sandałki do biegania jak rączy jelonek, ale jest olbrzymia różnica między np. sztywnymi butami szosowymi, które służą tylko do jeżdżenia, a takimi butami MTB, w których czasem trzeba zeskoczyć z
Panowie @hipek99 @Fraagles i @bibsz teraz zastanawiam się nad jednym. W przypadku wyboru pomiędzy me300 a m089 - warto dopłacić do tych drugich? Bo widzę, że mniej więcej są 100 zł droższe, czy zostać przy me300?
możesz też kupić me5 (me500) to nowsza inkarnacja m089.
Czy warto? Nie wiem. Ja mam me5 bo mi sie bardziej podobały.
Gdybym miał napięty budżet pewnie bym