Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 825
Eh Mireczki i Węgierki dzisiaj nadszedł piękny dzień!
Wchodzę do pracy cały na biało i składam wypowiedzionko xD

Przegięli pałę wczoraj jak dostałem opieprz za rozmawianie w pracy (kurtuazyjne 5 zdań wymienione).

#pracbazaproblems #pracbaza #it
  • 63
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Mr_Swistak: 5 zdań, to jak nic 20 sekund zeszło. Powinni odliczyć je od wypłaty, w końcu sam przyznałeś, że w tym czasie nie wykonywałeś swoich obowiązków i w dodatku zająłeś ten czas drugiej osobie, to już się robi razem 40 sekund.
Gdyby każdy z 1000 pracowników każdego dnia zmarnował tak niedbale 20 sekund sobie i innemu pracownikowi to daje razem w skali firmy każdego dnia 1000x20x2 = 40000 sekund =
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 723
@nine: g---o mała firma xD
Z ciekawostek kiedyś dostałem mejla żebym się wyspał i nie ziewał tyle w pracy (ziewam bezgłośnie). Ziewałem bo w ciągu dnia wymieniane są 3 słowa łącznie przez cały open space i mi się k---a po prostu nudzi xD
  • Odpowiedz
@cro95: Oż... A tak mi się zdawało, że za dużo tego wyszło, ale się nie kapnąłem bo muszę uważać czy kierownik na mnie nie filuje jak wykopkuję i to mnie rozprasza ;)
  • Odpowiedz
Z ciekawostek kiedyś dostałem mejla żebym się wyspał i nie ziewał tyle w pracy (ziewam bezgłośnie). Ziewałem bo w ciągu dnia wymieniane są 3 słowa łącznie przez cały open space i mi się k---a po prostu nudzi xD

@Mr_Swistak: ziewanie bywa także objawem niedotlenienia, więc może warto przekierować korespondencję do kogoś kto odpowiada za warunki pracy... albo za ich kontrolę ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ps. wydrukuj
  • Odpowiedz
  • 42
@Mr_Swistak oj tak, drukuj sobie wszystko co "ciekawe" z tej pracy, bo raz że może się przydać a dwa po paru latach będziesz mieć ciekawe spojrzenie z perspektywy ;D
  • Odpowiedz
@Mr_Swistak: gdzie ty pracujesz? W comarchu? xD
Nigdy nie ogarnę ludzi w it, którzy mogą pracować wszędzie a siedzą w altkomie czy jakimś innym assecco na wyruchanych krzesłach za 6k miesięcznie.
Nie wiem co jest z wami nie tak. Syndrom sztokholmski?
  • Odpowiedz