Aktywne Wpisy
farbowanylisek +142
Jest na Mirko ktoś komu przeszkadza ta kładka na Wiśle w #warszawa i chciałby uzasadnić dlaczego? xD
xionacz +418
Zawsze gdy przypomina mi się ta historia to strasznie żal mi tego kierowcy który został skazany na 16 lat więzienia. Rozstrzygnięcie nie jest na szczęście prawomocne.
Spanikował bo patologia z obrzeżnych miast (Chorzów, Bytom, Świętochłowice, Sosnowiec) robi jak co weekend z Katowic oborę bo nie są u siebie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#katowice #patologiazewsi
Spanikował bo patologia z obrzeżnych miast (Chorzów, Bytom, Świętochłowice, Sosnowiec) robi jak co weekend z Katowic oborę bo nie są u siebie. ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#katowice #patologiazewsi
To jak, doszliście już do siebie po świętach? U mnie bez cukru się nie obyło, ale najważniejsze to jak najszybciej wrócić na dobre tory.
Przepis na tą pyszną golonkę cytuje za
https://www.olgasmile.com/golonka.html
Nie podejmę się nawet oszacowania jej makro. Chociaż piwo i ilość cebuli pewnie będzie dla wielu z Was dyskusyjne ;)
"• 4 golonki wieprzowe
• 500 ml piwa
• 4 cebule
• 3 łyżki musztardy (pikantnej lub łagodnej, według gustu)
• 1 łyżka nasion jałowca
• 4 łyżki smalcu
• 1 łyżka soli
1. Golonki myję, osuszam i nakłuwam nożem w wielu miejscach. Zależy mi na poprzecinaniu skóry, aby dostała się pod nią marynata.
2. W misce mieszam rozgniecione nasiona jałowca, musztardę, sól, pokrojone w piórka cebule. Nacieram dokładnie golonki, przykrywam naczynie folią i pekluję przez 12 godzin w lodówce.
3. Na patelni o grubym dnie rozgrzewam cztery łyżki smalcu. Oczyszczam golonki z mieszanki peklującej, podsmażam je ze wszystkich stron. Na koniec podsmażam też mieszankę z cebulą.
4. Do żeliwnego garnka przekładam podsmażone golonki, cebulę, przyprawy. Wlewam piwo i duszę na małym ogniu przez 3 godziny, aż do miękkości. Podaję z chlebem, sosem chrzanowym i musztardą."
Zapraszam również na instagrama ziemniakizostaw
Miłego dnia (。◕‿‿◕。)
#keto #gotujzwykopem #ziemniakizostaw
@chixi: Nie musiałem. Rodzina wie, jak jem, i że nie robię cheatów. ( ͡° ͜ʖ ͡°)