Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +380
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
Krzewiciel_prawdy +127
Jaka jest realna wartość wszystkiego? ¯\(ツ)/¯
#ekonomia #kiciochpyta #finanse #gospodarka #gielda #prawosturgeona #pareto
#ekonomia #kiciochpyta #finanse #gospodarka #gielda #prawosturgeona #pareto
źródło: 150cd220d57550b1bbab4251b0c1065e7e371f60c146bf4afca5539f4338ae36
Pobierz

Bez przesadnych wstępów przejdźmy do krótkiego omówienia jej wyników:
#lacunafabularnieczarnolisto
źródło: comment_2Xr79gdncPXV26MrpWL6KDEcmSTYcqkE.jpg
Pobierzźródło: comment_952vNWtcMtVMJWWA7BF6twTniR3XCDWo.jpg
Pobierz3) Połowa ankietowanych otwierała linki z muzyką, dlatego ten element budowania klimatu rozgrywki pojawi się również w następnej przygodzie.
źródło: comment_2dSUBbZ6qXL5eh0q4qMHYEfMbWo77TSZ.jpg
Pobierz5) Prawie połowa wskazała na chęć częstszego rozgrywania przygody - czasy lekkiej pracy w recepcji są już dla mnie przeszłością i nie mam technicznej możliwości wrzucania regularnie wpisów. Na początku sierpnia zdarzało mi się funkcjonować w trybie praca - sen - praca przez wiele dni, afera z banem dla Kromki była tutaj wygodną wymówką
źródło: comment_BT0oEsrobFlz2VvU3OPu0ZPQRc1bzUuA.jpg
Pobierz7) Średnia 3.98 - dziękuję pan Peter Jackson za inspirację.
źródło: comment_98whQRKfwALtOo3Id5llA4KhWlCnOgAh.jpg
Pobierz9) Trudno powiedzieć to miękkie "Nie" dlatego traktuję wynik odpowiedzi na to pytanie jako swoją porażkę.
źródło: comment_4YqKG2r95n7JrVQpzwbhzJxnCG3SHkpx.jpg
Pobierzźródło: comment_ysmphRFQCRQnGbuUN1jILet71AXqEZnP.jpg
Pobierz12) Mapa nie odegrała większego znaczenia, ponieważ domy i pozycje graczy były mocno umowne. Nie spełniła również swojego pierwotnego, psychologicznego celu, przypominającego o nieuchronnej katastrofie - gracze sprowadzili na siebie katastrofę samodzielnie.
źródło: comment_rYAlHFMpBXl5YUBEY0tBbplX7xrlLDLk.jpg
Pobierzźródło: comment_Ga9J6uRt5bx8rxpVT7W9cVlACk7yRRZI.jpg
Pobierzźródło: comment_PtP0bhYTWcd7dBGOds7oORoVDvCXEql8.jpg
Pobierzźródło: comment_ahf9RscLh8RlljOwJ4ZVmtue1I6dKJPk.jpg
Pobierzźródło: comment_S3VrR4qMN92UkHk9RiQQRdsALklthLwG.jpg
Pobierz18) Wynik jest jasny - koniec eksperymentów z tematyką przygody. Nowa tematyka powinna pomóc przyciągnąć świeżą krew do naszej społeczności.
źródło: comment_a16r8FHxOAqQHTIqN0iIA6kQdvL9uPjr.jpg
Pobierz20) 80% dopuszcza zastosowanie zewnętrznej aplikacji do prowadzenia ekonomii w grze, jednak tylko 10% powszechnie. Koncepcja mechaniki dopiero powstaje, być może ograniczymy się jedynie do arkusza kalkulacyjnego. Testuję również rozwiązanie, które od aktywnych graczy
źródło: comment_koBG3zcULBIaS6nzBxiZE9CFl5elzkm1.jpg
Pobierzźródło: comment_RItTyKkk1u91wqOaa42Gasl5ejNi738l.jpg
Pobierz23) W porównaniu z poprzednim badaniem widzę lekki skręt w stronę mapy jako elementu rozgrywki.
źródło: comment_pXfdyFbb9tiNnpLmjJvctHyHG5427cSe.jpg
Pobierz@Miloszun @Matei123 @juma777 @Gdanio @Queltas @Yokaii @Miczubezi @Ex2light @Lisaros @Stalowa_Figura @pocotosienoginoco @meinigel @Knyazev @HeroesIV @Zerri @Waspin @Awerege @William_Adama @Don_Simon @TynkarzCzwartejSciany @kolorowy_jelonek @Grzechu10g @Gregua
Ta mi kompletnie umknęła przez pracę i nie mogłem jej śledzić, jeśli kto byłby tak miły mógłby mi wytłumaczyć:
1. W jakim celu nasrano na rdzeń?
2. Dlaczego 6 osób spłonęło trzymając drut? Jakieś nawiązanie do Tatr?
3. Jaka katastrofa się zbliżała i jaka katastrofę gracze sami wywołali?
2. Akcja z drutem wydarzyła