Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 54
@Alien_N7: To zależy, bo dla mnie uczciwie jest wydać 90 złotych na miesięczny (mimo, że poruszam się również samochodem, rowerem oraz hulajnogą elektryczną) niż cebulić i okradać przewoźnika, z którego usług jestem zadowolony.

Płacąc za przejazdy wspomagasz firmę przewozową i masz jakieś prawa, a jeżdżąc na gapę jesteś zwykłym śmieciem, a nie pasażerem. ¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: Właśnie o to chodzi, że nie jestem zadowolony z jakości MPK. Notoryczne spóźnienia, awarie na pewno nie polepszają komfortu poruszania się.

Staram się unikać MPK kiedy tylko mogę.. Wolę chodzić na piechotę.
  • Odpowiedz
@Alien_N7: ale te awarie przytrafiają się akurat jak ty jedziesz, czy po prostu się naczytałeś na jakichś śmiesznych grupkach fejsbukowych o nich, i wiesz tylko tyle, że są?
  • Odpowiedz
@StaryWedrowiec: płacę im prawie 400zł rocznie, a jakość usług zdecydowanie odbiega od jakichkolwiek standardów, codzienne awarie autobus opóźnieny o 25 minut niezależnie jaka jest godzina, przestarzały tabor, brak reakcji na oszczanego menela. A szansy na zmianę nie widać, może ewentualnie podwyższą mi jeszcze cenę biletów.
  • Odpowiedz
@Denali: wielokrotnie się zdarzały, gdy jechałem, bądź gdy akurat miałem jechać. Autobusy zastępcze przyjeżdżały już przepełnione na tyle, że nie szło się wcisnąć.

A tramwaje spóźniają się codziennie.
  • Odpowiedz
@Alien_N7: nie no, jasne. Pytam, bo niektórzy awarii się naoglądają na różnych portalach społecznościowych i bawią się potem w wielkich krytyków-ekspertów. Powiem ci uczciwie, że najbardziej mi żal ludzi, którzy korzystają z tramwajów na trasie pl. JPII - Leśnica. Oni są już tak zahartowani, że jak tramwaj otwiera drzwi pomiędzy przystankami, to nawet nie pytają co się stało, tylko gdzie mają iść na autobus. Nawet nie trzeba im mówić, żeby
  • Odpowiedz
  • 1
Ja sobie jeżdżę na semestralnym, bo mam dość stresu w życiu, ale faktycznie opłacalne jest zapłacić mandat raz na ruski rok niż kupować bilety.
  • Odpowiedz
@Alien_N7:

nie jestem zadowolony z jakości usług mpk

więc nie będę im za nie płacił

ale nadal będę oczekiwał, że ta jakość się podniesie

Jak nie jesteś zadowolony, to nie korzystasz - a nie korzystasz i nie płacisz, bo to po prostu złodziejstwo. Powiem więcej - jak będziesz płacił, to miasto ma więcej środków do przeznaczenia na poprawę jakości tych usług. Wyjątkowo głupi komentarz napisałeś.
  • Odpowiedz