Wpis z mikrobloga

Mireczki, potrzebuję jakiegoś sprawdzonego switcha hdmi, by móc przełączać dowolnie obraz z laptopa lub #ps4 na monitor, w którym mam tylko jedno wejście #hdmi, bez ciągłego przekładania kabla.
Czy istnieje np. możliwość, że przy niskiej jakoś switchu będzie obniżona jakość obrazu itp.?
#monitory #telewizory #kiciochpyta #konsole #sprzetkomputerowy
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kaczek93: bardziej bałbym się o input laga niż o jakość obrazu. Nie wszystkie switche obsługują też 4k i hdcp.
Jaki budżet i jaka długość kabla?
Konkretnego switcha nie polecę, bo dopiero przymierzam się do zakupu :)
  • Odpowiedz
@kaczek93: te od ventiona nie mają zasilacza w zestawie tylko kabelek zasilający z końcówką usb, potrzebują zasilania 5V/1A czyli dowolna ładowarka telefonowa styknie.

Ten z hdmi 2.0 ma niby w zestawie zasilacz ale ja jakoś nie mam zaufania do chińskich zasilaczy i też bym podłączał do wlasnej ładowarki.
  • Odpowiedz
@MisPluszowyZWadaWymowy: Bo zastanawiałem się też nad innym rozwiązaniem. Generalnie chodzi mi o to, żeby zbyt często nie wyciągać kabla hdmi z monitora. Mam tam ogólnie cały czas podłączone PS4, a obraz z laptopa przerzucałbym tylko okazyjnie, do obejrzenia czegoś na większym ekranie, co raczej nie zdarza mi się zbyt często, bo mało oglądam.
Myślałem więc po prostu, by kupić rozdzielacz, podłączyć go do monitora i do jednego gniazda na stałe
kaczek93 - @MisPluszowyZWadaWymowy: Bo zastanawiałem się też nad innym rozwiązaniem. ...

źródło: comment_X6ho1v4rJ1Axm9rWzaYkvloIBMkJV6FK.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz