No no, wykop zatrudnia wybitnych specjalistów ( ͡°͜ʖ͡°)
BTW. zauważyliście że na stronie głównej nie ma już ilości komentarzy? Czyżby przez ostatnie ciągłe "aktualizacje" stwierdzili, że ta wspaniała funkcjonalność zbyt spowalnia taki potężny serwis? :D
@Fafu: Nie doszukuj się teorii spiskowych - takie problemy obecnie mogą się jeszcze pojawiać, proszę o cierpliwość. Przed świętami walczyliśmy z dość sporą awarią, jeszcze dużo pracy przed nami :-)
@a__s: Dzięki za odpowiedź ale ja dobrze wiem czemu na stronach tagów jest filtrowanie po miesiącach sprytnie ukryte przez automatyczne wczytywanie następnych, czemu na stronie głównej nie ma ilości komentarzy i czemu w gorących dyskusjach często mam białą stronę lub tylko 1 wpis. Po prostu nie radzicie sobie z optymalizacją. Nie jest to nic złego ale wciskanie wszędzie że wszystko jest w porządku i tak ma być jest słabe.
Nie jest to nic złego ale wciskanie wszędzie że wszystko jest w porządku
@Fafu: Przecież nie twierdzę, że wszystko jest w porządku - wspomniałam wyżej, mieliśmy sporą awarię, zresztą było to tu widać ;-) Obecny kod jest stary, nawet rozwijać jest to ciężko. Stąd decyzja - i mocna presja - na stworzenie nowego serwisu. Jesteśmy obecnie w trakcie pisania Nowego Wykopu :-)
@a__s: Wiem, chodziło mi o wiele innych razy gdy czytałem że tak ma być. Mogłem to zaznaczyć. Cieszę się że jest pisana nowa wersja. Niestety nie jestem z poznania i wolę pracować zdalnie. Ale dzięki ;)
@CeZiK_: Powoli nabiera kształtów, dział techniczny zamyka kolejne etapy, ale do odpalenia na produkcji jeszcze daleko. Serwis pisany jest na nowo - co przy tej skali serwisu nie jest wcale takie proste - dlatego tak długo to trwa.
@a__s Ania ale pisanie nowego wykopu trwa już ponad 3 lata LOL!!! A wystarczyło kiedyś pozwolić sobie pomóc i było by po sprawie! Osobiście znam 4 userów którzy chcieli nieodpłatnie pomóc i pisali o tym pod znaleziskami w komentarzach i mieli pomysł jak to zrobić konkretnie gdzie nawet na priv podawali silniki i jak to wszystko ustawiać! Mowiąc krótko "Jak grochem o ścianę!"
@veranoo: Ale wiesz, że otworzenie kodu dla wszystkich łączy się z totalną kompromitacją serwisu i ich programistów, którzy przez tyle lat łatali go gdzie popadnie i jak popadnie nie zawsze poprawnie! To był by strzał w stopę dla takiego serwisu i niezbyt przydatne w kontekście pozyskiwania nowych reklamodawców bo dzięki temu tylko ten serwis jeszcze się trzyma! Nas użytkowników mają głęboko w dupie
czy "nowy wykop" na phalconie sprzed 3 lat został zaorany?
@alkb: Tak projekt okazał się porażką i został zaorany już w połowie 2016 roku. Cały nowy kod powstały w #nowywykop2016 został odrzucony i zastąpiony starym.
@a__s ty, ale nie zapomnieliście że obecna wersja którą macie na produkcji też powinna działać? w ogóle jakaś wypowiedź odnośnie tego jak teraz działa wypok?
BTW. zauważyliście że na stronie głównej nie ma już ilości komentarzy? Czyżby przez ostatnie ciągłe "aktualizacje" stwierdzili, że ta wspaniała funkcjonalność zbyt spowalnia taki potężny serwis? :D
#wykop #programowanie #webdev #it #heheszki
źródło: comment_yKvVVJqF28dUHXXsjECZxIPvlg4uMcl1.jpg
Pobierz@Fafu: Przecież nie twierdzę, że wszystko jest w porządku - wspomniałam wyżej, mieliśmy sporą awarię, zresztą było to tu widać ;-) Obecny kod jest stary, nawet rozwijać jest to ciężko. Stąd decyzja - i mocna presja - na stworzenie nowego serwisu. Jesteśmy obecnie w trakcie pisania Nowego Wykopu :-)
Cieszę się że jest pisana nowa wersja.
Niestety nie jestem z poznania i wolę pracować zdalnie. Ale dzięki ;)
@veranoo: Ale wiesz, że otworzenie kodu dla wszystkich łączy się z totalną kompromitacją serwisu i ich programistów, którzy przez tyle lat łatali go gdzie popadnie i jak popadnie nie zawsze poprawnie! To był by strzał w stopę dla takiego serwisu i niezbyt przydatne w kontekście pozyskiwania nowych reklamodawców bo dzięki temu tylko ten serwis jeszcze się trzyma! Nas użytkowników mają głęboko w dupie
@alkb: Tak projekt okazał się porażką i został zaorany już w połowie 2016 roku. Cały nowy kod powstały w #nowywykop2016 został odrzucony i zastąpiony starym.