Wpis z mikrobloga

No no, wykop zatrudnia wybitnych specjalistów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

BTW. zauważyliście że na stronie głównej nie ma już ilości komentarzy? Czyżby przez ostatnie ciągłe "aktualizacje" stwierdzili, że ta wspaniała funkcjonalność zbyt spowalnia taki potężny serwis? :D

#wykop #programowanie #webdev #it #heheszki
F.....u - No no, wykop zatrudnia wybitnych specjalistów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

BTW. zauważyli...

źródło: comment_yKvVVJqF28dUHXXsjECZxIPvlg4uMcl1.jpg

Pobierz
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fafu: Nie doszukuj się teorii spiskowych - takie problemy obecnie mogą się jeszcze pojawiać, proszę o cierpliwość. Przed świętami walczyliśmy z dość sporą awarią, jeszcze dużo pracy przed nami :-)
  • Odpowiedz
@a__s: Dzięki za odpowiedź ale ja dobrze wiem czemu na stronach tagów jest filtrowanie po miesiącach sprytnie ukryte przez automatyczne wczytywanie następnych, czemu na stronie głównej nie ma ilości komentarzy i czemu w gorących dyskusjach często mam białą stronę lub tylko 1 wpis. Po prostu nie radzicie sobie z optymalizacją. Nie jest to nic złego ale wciskanie wszędzie że wszystko jest w porządku i tak ma być jest słabe.
  • Odpowiedz
Nie jest to nic złego ale wciskanie wszędzie że wszystko jest w porządku

@Fafu: Przecież nie twierdzę, że wszystko jest w porządku - wspomniałam wyżej, mieliśmy sporą awarię, zresztą było to tu widać ;-) Obecny kod jest stary, nawet rozwijać jest to ciężko. Stąd decyzja - i mocna presja - na stworzenie nowego serwisu. Jesteśmy obecnie w trakcie pisania Nowego Wykopu :-)

• Odpowiedz
@a__s: Wiem, chodziło mi o wiele innych razy gdy czytałem że tak ma być. Mogłem to zaznaczyć.
Cieszę się że jest pisana nowa wersja.
Niestety nie jestem z poznania i wolę pracować zdalnie. Ale dzięki ;)
  • Odpowiedz
@CeZiK_: Powoli nabiera kształtów, dział techniczny zamyka kolejne etapy, ale do odpalenia na produkcji jeszcze daleko. Serwis pisany jest na nowo - co przy tej skali serwisu nie jest wcale takie proste - dlatego tak długo to trwa.
  • Odpowiedz
@a__s: Z ciekawości - można wiedzieć na jakie technologie się zdecydowaliście zarówno po stronie back-endu jak i front-endu?
  • Odpowiedz
@a__s Ania ale pisanie nowego wykopu trwa już ponad 3 lata LOL!!! A wystarczyło kiedyś pozwolić sobie pomóc i było by po sprawie! Osobiście znam 4 userów którzy chcieli nieodpłatnie pomóc i pisali o tym pod znaleziskami w komentarzach i mieli pomysł jak to zrobić konkretnie gdzie nawet na priv podawali silniki i jak to wszystko ustawiać! Mowiąc krótko "Jak grochem o ścianę!"
  • Odpowiedz
wystarczyło by zrobić na zasadzie open source

@veranoo: Ale wiesz, że otworzenie kodu dla wszystkich łączy się z totalną kompromitacją serwisu i ich programistów, którzy przez tyle lat łatali go gdzie popadnie i jak popadnie nie zawsze poprawnie! To był by strzał w stopę dla takiego serwisu i niezbyt przydatne w kontekście pozyskiwania nowych reklamodawców bo dzięki temu tylko ten serwis jeszcze się trzyma! Nas użytkowników mają głęboko w dupie
  • Odpowiedz
czy "nowy wykop" na phalconie sprzed 3 lat został zaorany?

@alkb: Tak projekt okazał się porażką i został zaorany już w połowie 2016 roku. Cały nowy kod powstały w #nowywykop2016 został odrzucony i zastąpiony starym.
  • Odpowiedz
@wigr: dzięki za odpowiedź! Mam wrażenie że nowy nowy wykop też będzie porażką, jest developowany pod kloszem i wątpię że sprosta wymaganiom
  • Odpowiedz