Aktywne Wpisy
f9JXBEArQ2H4TKl +380
Bezwarunkowy dochód podstawowy już istnieje.
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
Tyle że nie w formie czeku od państwa.
Istnieje jako bullshit jobs — stanowiska, które nie tworzą realnej wartości, ale zapewniają stabilną pensję, benefity i poczucie bycia „zajętym”.
Korporacyjne role, w których głównym zadaniem jest bycie obecnym, chodzenie na meetingi i picie kawy między jednym „syncem” a drugim.
To
źródło: image
Pobierz
Krzewiciel_prawdy +127
Jaka jest realna wartość wszystkiego? ¯\(ツ)/¯
#ekonomia #kiciochpyta #finanse #gospodarka #gielda #prawosturgeona #pareto
#ekonomia #kiciochpyta #finanse #gospodarka #gielda #prawosturgeona #pareto
źródło: 150cd220d57550b1bbab4251b0c1065e7e371f60c146bf4afca5539f4338ae36
Pobierz

Internet z #moico na światłowodzie.
Prędkość 350 mb/s (za rok 1000 mb/s)
Używany tylko przez wi-fi.
Mieszkanie 60 m2, 2 laptopy, tv i jakieś tam pierdoły.
Myślałem nad:
- MikroTIK RBD52G-5HacD2HnD-TC
- ASUS RT-AC1300G Plus V2
Ktoś doradzi który będzie lepszy ? Czy coś innego wziąć ?
Budżet 250 - 330 zł.
#swiatlowody #swiatlowod #router
Mikrotiki są mega spoko i konfiguracyjnie można robić z nimi cuda. Ale z tego co widzę ten który wrzuciłeś max na 5G zestawia połączenie na 867 Mbit/s. Więc w praktyce na symetryku po wifi przy dobrym zasięgu będziesz miał neta max 400Mb/s.
Ja w podobnym budżecie kupiłem archera
Spośród tych dwóch co wymieniłeś to na pewno MikroTik, aczkolwiek, konfiguracyjnie jest najtrudniejszy z takich typowych "domowych" routerów.
Asus niech odpadnie, TP-Link Archer - no spoko, sporo ludzi używa i chwali sobie u nas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Co do Wi-Fi - ojjjj, żebyś się później nie zdziwił. Wi-Fi to śliski temat i to bardzo, a czynników jest tyle, że
Jest opcja aby zdziałać jakieś cuda i dać jakiś konwenter lub switch w tej skrzynce i puścić dalej internet z gniazdka światłowodowego kablem kocentrycznym lub telefonicznym do pokoju ?