@paniswiata Jak się już czujesz dobrze, to nawet przy pozytywnym nie powinni cię już trzymać, bo przecież może być ktoś bardziej potrzebujący tego miejsca
@merho Miała objawy, ale już nie ma a nadal trzymają ja w szpitalu aż będzie miała negatywny wynik testu. Albo ja czegoś nie ogarniam albo to są jakieś jaja
@mateusz-zahorski: jestem w szpitalu 3 tygodnie. Za każdym razem wyszedł pozytywny, żaden scam. @merho: robią, bo dopóki mam wynik pozytywny nie wypiszą mnie ze szpitala
@paniswiata: Ja jeszcze dopytam bo nie mogę wręcz uwierzyć. Czyli czujesz się niezle, a jedyny powód dla którego jesteś teraz w szpitalu to pozytywny wynik testu ? Tak jest z każdym pacjentem z wynikiem pozytywnym ?
@Xemioza Na początku to jeszcze było zrozumiałe, ale teraz, gdy pierdzieli się o braku łóżek, zapaści? E tej sytuacji trzyma się osoby bezobjawowe w szpitalu, bo "taka procedura" a pod szpitalem stoi karetka z kimś w ciężkim stanie, bo "sorry, nie ma miejsc"
@RaczejNiePiszDoMnie: dokładnie tak. Być może coś w wynikach morfologii jest jeszcze nie tak (to był główny powód że mnie tu zatrzymali) ale nic mi o tym nie wiadomo. Tak, czy siak wynik musi być negatywny
@taktoto: odeszli od testowania na potwierdzenie końca infekcji, testy PCR może dawać dodatni wynik nawet do 6tygodni po infekcji. Może w szpitalu mają takie procedury. Jeśli tak to raczej powinno robić inne testy, na obecność "żywego" wirusa @paniswiata: trzymam kciuki za negatyw
@RaczejNiePiszDoMnie: Ma choroby dodatkowe i najwyraźniej jest w grupie ryzyka, pewnie obawiają się, że może mieć w domu pogorszenie. O ile dobrze pamiętam @paniswiata pisała o bardzo niskim poziomie limfocytów i anemii.
#koronawirus #coronavirus #covid19 #covid19status #szpital #lekarz #nfz
źródło: comment_1602411574Fw0E1u21W3Wepq4O3UHM56.jpg
Pobierz@vimikel: próbuje od ponad dwóch tygodni i nic :/
To nic dziwnego, że nią mamy kurde wolnych łóżek, jeśli odwala się taki szajs
Albo ja czegoś nie ogarniam albo to są jakieś jaja
@paniswiata: trzymam kciuki za negatyw