Wpis z mikrobloga

Wracając do wczorajszego wpisu LINK

Jest to druga kulka z tego samego bloku, który był planowany na 48h dojrzewania - chodzi o drożdże. Tym razem ciasto łącznie około 48h, wczoraj 24h. Możecie zobaczyć różnicę z wczorajszym ciastem.
Składniki te same, blok ten sam, temperatura otoczenia ta sama, tyle samo pieczone w piecu i tyle samo godzin w TO, różnica tylko w czasie dojrzewania w lodówce.

Mała różnica jest w gramaturze ciasta, bo podzieliłem nierówno kulki ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jutro wlatuje trzecia kulka i porównacie. I tutaj może być różnie, bo drożdże mogą zjeść cały cukier i będzie problem z karmelizacją, ale myślę, że do tego jeszcze daleko, bo po kulkach ledwo widać żeby cukry złożone przekształcił się w cukry proste.

Wypiek w F1, mąka Caputo Pizzeria.

@geuze: @przyczajonymariusz:

#pizza #gastronomia #bojowkapiekarska #gotujzwykopem
GastroAndrzej - Wracając do wczorajszego wpisu LINK

Jest to druga kulka z tego sam...

źródło: comment_1603557375mG7q17ZguyPyjoBnyZOa7J.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach