Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@spejseks: to kwestia indywidualnych ustawień.
Ja to noscriptem z miejsca mogłem zablokować ale jakieś serwisy wp JSem kombinowaly z przycinaniem tresci.
To się szybko zmienia bo dziady kombinują byle tylko nie ograniczyc ilosci reklam.
W kazdym razie jeden miron potwierdza ze reguly działają i uważam solucję za działającą ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • Odpowiedz
@xsdf: nie pozwól mi się domyślać gdzie testujesz fixa, ja nie z tych wróżących ( ͡~ ͜ʖ ͡°)

W każdym razie powyższy fix jest na money.pl, jeśli coś więcej z wp chcesz, to dodaj poniższe regułki

* adv.wp.pl
  • Odpowiedz
@xsdf: w ublock original pod fx 64bit na windowsie nie działały żadne domyślne filtry, ani dodatkowe antyadblokowe.
Inaczej bym się nie wkurzył i nie szukał najprostszego z możliwych rozwiązań.

ps. skoro działa w defaulcie tak jak piszesz, to po co kombinujesz? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@xsdf: toś mi pojechał po ambicji xD

Cały ten szajs z WP i O2 jest tak rozproszony, że albo url-e które wybadałem blokują reklamę/popup od razu w serwisach powiązanych, albo w samym wp. Jeśli dodaję kolejne, to zaczyna się żonglerka w zależności od tego czy jest to stricte wp, czy dział wp np. tech.wp czy taki dajmy na to w ogon rąbany pudelek.
Inna sprawa to czy odwiedzałeś na świeżaka dany serwis
  • Odpowiedz
@Dibhala: wyczyściłem ciastka i cache i wszedłem na świeżo na stronę https://www.money.pl/pieniadze/kalkulator/
Tak w sumie to tylko z tej strony korzystam z money.pl. No i wywaliło znowu popupa. Po odświeżeniu zniknął.
W sumie odświeżanie to i tak lepsze rozwiązanie niż wyłączanie ublocka, aby przejrzeć stronę, więc jak dla mnie git
  • Odpowiedz
@xsdf: zawsze możesz wyłączyć JS całkowicie dla serwisu w samym ublocku, albo dla jeszcze większej pewności w noscripcie
Ten kalkulator który podałeś nie bazuje na nim ( ͠° ͟ل͜ ͡°)
  • Odpowiedz