Wpis z mikrobloga

ODRADZAM wszystkim korzystanie z nowego dekodera 4K oferowanego przez UPC, mam go w opcji multiroom w połączeniu internetowym, wiec przy obecnej jakości łącza oglądanie telewizji w pokoju właśnie gdzie jest taki dekoder jest praktycznie NIEMOŻLIWE, co chwile zrywa połączenie albo widnieje magiczny napis BUFOROWANIE, dodzwonić się na infolinie nie idzie, ostatnio wisiałem 2 godziny i 30 minut na linii aż mnie rozłączyło.

szczerze to nie wiem kto jest gorszy, jakość obsługi infolinii UPC czy wpisy @sailor_73 na hashtagu #gdansk

( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)( ͡° ͜ʖ ͡°)

#gdansk #upc
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Android
  • 0
@lunga mam za duze mieszkanie by sie bawic w kable, UPC zarzekało się że to ich najlepsze rozwiązanie, powiew przyszłości i takie tam brednie
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Deno dziś był u mnie technik, poświrował nie naprawił problemu i powiedział że zgłosi monitorowanie sieci do UPC przez tydzień ( ͡º ͜ʖ͡º)( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Deno w tym lokalu niestety 24 miesieczna, chcialem przeniesc swoja inna umowe z innego lokalu ale wtedy na podlaczenie czekal bym 30 dni wedle UPC, lepiej bylo zrezygnowac ze starej i podpisac nowa bo montowali na kolejny dzien
  • Odpowiedz
@magiol: Dlatego nigdy nie podpisuje z żadnym isp umowę na czas. Obecnie mam w Vectra 600/60 internet 65zl/msc (bez tv bo nie korzystam) i na szczęście nic się nie dzieje złego, gdyby się działo to od razu telefon i proszę naprawić albo wypowiadam umowę. I mam do wyboru Orange UPC Netia i jeszcze chyba jakąś inną firmę.
  • Odpowiedz
@magiol: Jeśli wymagasz opcji bez kabli to niestety musisz się liczyć z jej ułomnościami. I nie zależnie od wybranego operatora będzie to działać różnie, zależnie od tego co w sieci sieje. Działa to po zwykłym wifi więc sam montując zalecam każdemu kabel a podłączenie bezprzewodowe klient podpisuje mi na zleceniu na własne życzenie. Mam mieszkania gdzie 3 chodzą obok siebie (2 bezprzewodowo) bez problemu a są i takie gdzie przez
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@damian1123 to teraz dopowiem coś ważnego, mam dwie otwarte reklamacje w których wysyłałem dowody w postaci screenów pingów, tracerta oraz logów z programu winMTR (program polecony przez UPC) na odpowiedź czekałem równo 30 dni (tyle czasu ma upc na rozpatrzenie reklamacji, odpowiedzieli w ostatni dzień) po wysłaniu wszystkiego co potrzebne UPC faktycznie stwierdziło że jest problem bo oprócz moich dowodów (których wymagali) stwierdzili skoki pingów podczas monitorowania sieci i wysłali do
  • Odpowiedz