NoNameNoIdeaNoLife
Wyjeżdżam pierwszy raz z butami wpinanymi #spd ile plusów tyle razy sie w-----e ( ͡º ͜ʖ͡º)
#rower #rowery #szosa #gravel
175
  • Najlepsze
  • Wszystkie komentarze
rozdartapyta
@NoNameNoIdeaNoLife: ja na pierwszej jeździe w-------m się bo wypiąłem prawą nogę a chciałem stanąć na lewą xD
51
NoNameNoIdeaNoLife

Mission failed. Przejechałem 20km bez ani jednej wpadki. Ale będę próbować, bo świateł jeszcze nigdzie nie mijałem ( ͡º ͜ʖ͡º)
33
fonfi
@NoNameNoIdeaNoLife: Najbardziej koncertowa wyjebka to w sumie jak już długi czas jeździłem w SPD. Dojeżdżałem do przejazdu, czerwone świtało. Na zielone czeka fajna dziewczyna na rowerze. Myślę sobie - zagadam. Podjeżdżam powoli, że niby taki wyluzowany. Zatrzymałem się, zdążyłem powiedzieć "cześć" i w tym momencie przypomniałem sobie, że przecież SPD. Wyrżnąłem na bok jak ten debil. To spojrzenie z politowaniem zabolało bardziej niż gleba i rysy na rowerze... (╯
21
sargento
@NoNameNoIdeaNoLife: @westu: zawsze są trzy razy.
10
a.....t
a.....t
Ale to jest mit, o ludzie. Przeszedłem na spd i ani razu się nie w-------m

@majkel34: i dlatego, że ty się nie w-------ś uważasz, że to mit? XDD
9
AlteredState
@NoNameNoIdeaNoLife: sam miałem problem z glebami w terenie na gravelu (zakopanie się w piachu, błocie, etc.). Bloki z wielopunktowym wypinaniem (sm-sh56) są moim wybawieniem. W krytycznej sytuacji po prostu wyrywam nogę z pedału.
7
majkel34
@NoNameNoIdeaNoLife: Ale to jest mit, o ludzie. Przeszedłem na spd i ani razu się nie w-------m bo zapomniałem się wypiąć. Serio
5
rozdartapyta
@alcest: no czego nie rozumiesz on ma na to bardzo silny dowód anegdotyczny( ͡º ͜ʖ͡º)
5
Baczy
@NoNameNoIdeaNoLife: nie wiem skąd się wzięło że zawsze trzeba koziołka wywinąć podczas pierwszej jazdy.

Pamiętam dokładnie pierwsze km przez miasto w SPD. Było dziwnie ale nigdy nie przewróciłem się bo noga została wpięta. Ot trzeba przez pierwsze km myśleć o tym a potem samo przychodzi.
4
DejwiD
DejwiD
@NoNameNoIdeaNoLife: jak nie będzie na światłach przed autami, to pamiętaj, ze się nie liczy :)
4
Wycu91
@NoNameNoIdeaNoLife: Poczekaj do pierwszej jazdy z "kimśtam" Pierwsze 50 km solo u mnie też było spoko. Następnym razem zagadałem się z żoną i gleba na pierwszych światłach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
4
Yurakamisa
@Baczy: Bo sporo osób zalicza gleby ( ͡° ͜ʖ ͡°) Pierwsza jazda mojego szwagra zakończyła się tak że chciał się podeprzeć nogą w błocie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ale się nie wypiął więc wpadł cały.
3
foxbond
@NoNameNoIdeaNoLife widziałem, że wolałeś!
3
Jaroslaw_Keller
@NoNameNoIdeaNoLife: Ja za pierwszym razem wyłapałem jedną glebę jak na światłach dojechałem do przejazdu dla rowerów. Przekomicznie to musiało wyglądać dla ludzi przy przejściu dla pieszych czekających na zielone. Podjeżdza typ na rowerze i nagle w--------a się na bok i tak leży bo nie może nóg wypiąć XD
3
westu
westu
@NoNameNoIdeaNoLife: powodzenia, daj znac, niebawem czeka mnie to samo ;)
2
wykopowy_brukselek
wykopowy_brukselek
@majkel34: tez nie wywalilem sie bo zapomnialem sie wypiac
wywalilem sie dopiero po 1.5 roku i to z wlasnej winy, jechalem mega wolno, prawie stalem i chcialem zawrocic
jak debil no:)

chyba malo kto wywala sie bo zapomina wypiac, raczej jak juz to ze mu sie cos zablokuje w zapieciu (u mnie akurat zawsze dzialalo bajkowo latwo)
2
guru8
@AlteredState: Kurde faja, serio? W spd nigdy nie miałem problemów z wypięciem, a parę gleb już zaliczyłem (w tym 4 jednego dnia) i wiele potencjalnych leżanek i za każdym razem noga się sama wypinała. A jak masz sprężynę w pedałach dokręconą, może za mocno?
2
Welniak_91
Welniak_91
@NoNameNoIdeaNoLife: wywaliłem się raz. Podjechałem do kumpla, po czym wypiąłem się z prawej nogi no a ciężar ciała przesunąłem na lewo. Fajnie to się na monitoringu oglądało, gdy przewracałem się z rowerem na lewy bok ;D
2
majkel34
@alcest: @rozdartapyta:

Nie tylko wiem po sobie ale tez znajomych. Pozdro
1
guru8
@NoNameNoIdeaNoLife: To gratulacje, byle tak dalej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
1