@art212: no, tylko, że drukarka 3d mimo wad ma tę zaletę, że możesz ją trzymać np. w schowku na miotły i używać jej na co dzień (nawet pomimo tych problemów). Odlewów przemysłowych nie robi się raczej amatorsko w domowym zaciszu ( ͡°͜ʖ͡°)
@zortabla_rt: klawiatura i myszka przestaje reagować na 1-2 sekundy raz na kilka minut, problemy z refresh rate obrazu które czasem się blokuje na 30hz, zaszumione audio (interferencje).
@art212: Przecież każda, ale to każda firma produkcyjna zrobi ci jednorazowy odlew przedmiotu w konfiguracji jakiej będziesz chciał. A no i jak się okaże np że układ Ci nie pasuje, albo chcesz potestować np wytrzymałość na innej konfiguracji, to przecież z marszu zrobią Ci drugi. No i oczywiście na drugi dzień ( ͡°͜ʖ͡°)
@art212: Nie mam drukarki, bo szkoda mi kasy. Wole zainwestować w coś innego tym bardziej, że nie mam zdolności majsterkowicza. W każdym razie doceniam to, że z taką drukarką ogranicza Cię w sumie tylko kreatywność.
@art212: Ja ci podam przykłady zastosowania. Zrobiłem sobie uchwyt do rolet, podstawkę pod głośnik i uchwyt na słuchawki. Nie są to może rzeczy niezbędne, ale przyjemnie jest sobie to samemu zrobić. Dodatkowo można robić takie o fajne zabaweczki.
źródło: comment_1614239311aRgkhoCnCwdP6SX61kcpLd.jpg
PobierzWziąłem dopiero jakiś no name za 4 stówy i myślę, że będzie działać. :(
Komentarz usunięty przez autora
źródło: comment_1614242683Jk4dayU5Po84SV67nrHWBb.jpg
Pobierz@size: dziwnie napisałeś HP