Przy okazji, nie miej żalu do kolejarzy. Są niszczeni jako system od lat. Sprawnie i procesowo. To się dzieje nad ich głowami, rękami zewnętrznego organizatora.
@Kolej00rek tak się właśnie kończy wyżynanie klasy średniej, sprzątaczki cie dogoniły z pensjami a pójdziesz tam kogo stać na zatrudnianie fachowca, uważam że 6k na rękę to przyzwoicie jak na polskie warunki ale fachowiec z dużym doświadczeniem w wyspecjalizowanej branży, powinien zarabiać powyżej średniej. No i starych betoniarzy je#&c prądem, powodzenia miras, no i nie bój się pomówień, że ktoś cie pozwie jeśli nie używałeś imion i nazwisk bezpośrednio.
@Martwiak: porównanie z d... Po 1990 coraz więcej osób ma auta więc nie potrzeba tyle kolei. Ciężarówki też wszystko wożą bo odbiorcy są rozrzuceni a nie scentralizowani jak kiedyś.
@Martwiak: Nie mam do nikogo żalu. Byłem tam z własnej woli. Wykorzystywali po prostu moją głupotę i niewiedzę o stawkach na rynku. Uważam jedynie, że przy takich stawkach na kolei zostaną miernoty, kolega z działki, również fachowiec, który wszystkiego mnie uczył też dostał dużo lepszą ofertę i jutro też idzie z wypowiedzeniem razem ze mną.
@wanghoi: Nie, dzięki. Chce póki co mieszkać i pracować w Polsce. Prawdę mówiąc docelowo chciałbym pracować na integratorce i latać po świecie, jako ceniony specjalista. Ale to kiedyś, za cienki w uszach jestem.
dobrze dla ciebie że ruszyłeś dupę, ale na kolei nic się nie zmieni zatrudnią na twoje miejsce kogoś bez wiedzy, dowalą obowiązków reszcie pracowników i nadgodzinami będą łatać braki ale podwyżki nie dadzą. @Kolej00rek:
@Kolej00rek I bardzo dobrze. Rzuciłem pracę w IC na koniec marca i znalazłem u prywaciarza na o wiele lepszych warunkach(i to nadal przy srk) Graty (。◕‿‿◕。)
@Kolej00rek: To będzie piękne. Zrobiliśmy kiedyś z kolegą podobnie. Szkoda, że miny kierownika nie widziałem. Kolega podrzucił moją obiegówkę na wyjście i dorzucił przy okazji swoje wypowiedzenie :D
@sas1906: No i gratki. Ja w SRK nie mogę podjąć pracy przez 2 lata, bo mam lojalke wobec PLK, a ciężko znaleźć kogoś kto nie wykonuje zleceń dla PLKi, uważam że jest to wręcz niemożliwe
@isea: Raczej od bezpośredniego przełożonego. Od 2 miesięcy nie mogę się doprosić protokołu zniszczenia butów roboczych, a miernik którego używam przyniosłem z domu i kosztował 20 zł 10 lat temu xD W zasadzie
@Kolej00rek: o proszę, u nas w zakładzie coś tam gadali że będą dawać lojalki do podpisania ludziom których posyłają na kurs ale na słowach się skończyło.
@asymetryczny_: To ciekawe umowy macie, ja przy wymianie podkładów akurat brałem udział jedynie w formie wsparcia przy zdjęciu, założeniu i regulacji napędów. Ale zdarzało się za to wykopywać i wykopywać wskaźniki, przeciągać kable tkd lub targać stare shp z mocowaniami, bo śrub nie dało się ruszyć kilometr na plecach, a to ustrojstwo 30-40 kg waży, i raczej zbyt wygodne nie jest xD
@Kolej00rek: W sumie czas najwyższy zrobić #usunkonto bo nazwa będzie aktualna jeszcze tylko przez miesiąc, chyba że uda mi się ogarnąć porozumienie to do piątku :p
@Kolej00rek: Niestety takimi prawami się rządzi pracowanie w podrzędnych spółkach państwowego operatora przewozów towarowych. Kasa po niewielu latach doświadczenia nawet spoko, ale oczekiwania w wykonywaniu rzeczy niemal niemożliwych raczej nie zachęca do pozostania w przyszłości.
@Kolej00rek: mozna wiedziec co bedziesz dokladniej robil w nowej robocie? Bo napisales ze nie warto bylo sie poświęcać dla pkp. Wiedza z pkp nie byla potrzebna w nowej pracy?
Może i dokonują ludobójstwa w gazie, okaleczają dzieci i znęcają się nad zwierzętami, ale za to dzięki nim mamy paliwo po 6 zł ( ͡°͜ʖ͡°) #iran #izrael #usa #zydzi #zyd #paliwo #palestyna
Przy okazji, nie miej żalu do kolejarzy. Są niszczeni jako system od lat. Sprawnie i procesowo. To się dzieje nad ich głowami, rękami zewnętrznego organizatora.
@Kolej00rek:
Graty (。◕‿‿◕。)
@Kolej00rek: To będzie piękne.
Zrobiliśmy kiedyś z kolegą podobnie. Szkoda, że miny kierownika nie widziałem. Kolega podrzucił moją obiegówkę na wyjście i dorzucił przy okazji swoje wypowiedzenie :D
@isea: Raczej od bezpośredniego przełożonego. Od 2 miesięcy nie mogę się doprosić protokołu zniszczenia butów roboczych, a miernik którego używam przyniosłem z domu i kosztował 20 zł 10 lat temu xD W zasadzie
Nie widze go na twoim mirko
// Aha. Doczytałem