Wpis z mikrobloga

#perfumy #150perfum 319/150

Lattafa Raghba Wood Intense (2014)

Uwielbiam słodkie, syropowe perfumy, a poznawanie nowych zapachów zawsze sprawia mi przyjemność. Po nazwie w skład której wchodzą jakieś randomowe arabskie słowo, wood czy inny oud i intense można się spodziewać jakiegoś p--------o mocarza przeładowanego kadzidłem, oudem czy rożą. Jakież było moje zdziwienie jak dostałem coś zupełnie innego, coś co można nazwać dalekim krewnym M7 czy Costume National Soul.

Słodki, apteczny aromat z całkiem dużą głębią. Cukier, drzewo gwajakowe, wanilia, karmel, oud, lukrecja i ambra to są główni winowajcy syropowego klimatu Raghba Wood Intense. Twórcy poszaleli z taką ilością słodkim składników. Do tego jeszcze dochodzi kadzidło, cedr, drzewo sandałowe, drzewo kaszmirowe i piżmo. Wszystko to tworzy całkiem udaną i zgranącałość, nie jakąś bardzo oryginalną ale dobrze przemyślaną. Drydown to już arab pełną gębą i nie jest to naturalnie zaleta. Nie
czuć tu jakiejś mega dobrej jakości ale tanichą w stylu Al Rehab też nie bije po nosie.

Wiem, że pora jest troche nieodpowiednia i troche mnie p------o testując tak mocne perfumy przy 17-19 stopniach ale obiecałem, że to zrobię. Nosi je się całkiem przyjemnie, nawet jak jest ciepło. Nie można przesadzać z aplikacją bo moc jest naprawdę duża. Parametry oceniam na dobre plus. Trwałość koło 8 godzin, ale później czuć jeszcze jakieś strzępki. Projekcja jest też na dobrym poziomie przez pierwsze 2 może 3 godziny, a później od czasu do czasu zapach dociera do nosa. Nie jest agresywna co jest zaletą.

Niezłe perfumy, gdzie cena odpowiada jakości produktu. Jeśli mamy wolne 110 zł i chcemy kupić coś słodkiego czy orinetalnego o dobrej mocy i niezłej jakości to można wybrać Raghba Wood Intense i będzie to chyba lepszy wybór niż niedawno opisywany kolega arab Khalis Oud Afgano. Na pewno bliżej mu do M7 niż Swiss Arabian Mutamayez.

zapach: 7,0/10
trwałość: 8,5/10
projekcja: 7,5/10
cena: 109 zł za 100 ml
dr_love - #perfumy #150perfum 319/150

Lattafa Raghba Wood Intense (2014)

Uwielb...

źródło: comment_1622087515SZba39Bjl9sIdoPHPpPfLn.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dr_love to jest ten porównywany do By The Fireplace?
Jeśli tak to @fantasmagorian chyba bardziej margielę ;) ona pachnie jak romantyczny kominek a ten bardziej jak pełnoprawny piec (chociaż zadbany i opalania dobrym drewnem). ;) Raczej nie okreslilabym ich jako unisex :)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@dr_love: muszę bardzo słabo pamiętać M7, bo mam teraz odlewke Mutamayez i ani przez chwilę nie przypomniał mi o M7
  • Odpowiedz