Aktywne Wpisy

Clefairy +34
Tak widzę ludzi co mają ból d--y o brak gier na przestarzałych płytach - sfrustrowani 35-40 latkowie, którzy aby poczuć, że coś posiadają muszą to sobie wcisnąć na zapomnianą zakurzoną półkę.
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
Sam swego czasu kolekcjonowałem gry, ale po dłuższym czasie doszedłem do wniosku, że jest to bezsensowne. Do tych gier i tak się NIE WRACA, co najwyżej kupuje się za 30 zł na promocji odświeżoną wersję jakiejś produkcji i ogrywa na luzie na
źródło: 5851
Pobierz
elena-mary +424

Musiałam wziąć pod opiekę psa mojego brata, który ze względu na stan zdrowia nie jest się w stanie nim dalej opiekować. Piesek to 11-letnia Sara, waży około 8kg i ma w sobie mnóstwo energii. Niestety Sara wymaga sterylizacji, ma problemy ze stawem (ale biega po schodach i na spacerach) i przyjmuje leki wspomagające, nie potrafi chodzić na smyczy. Poza tym jest kochanym psem, bardzo lubi ludzi, nie ma problemu z innymi psami.
Niestety nasz #piesmisiek jest psem terytorialnym, z chorobą serca i IBD - każdy nawet najmniejszy stres powoduje u niego nawrót choroby, a serce też mu słabnie. Sytuacja jest na tyle poważna, że Misiek musiał pójść na kilka dni do teściów (gdzie dopada go mocna tęsknota i stres), a ja musiałam przyjąć Sarę do siebie. Teściowie nie są w stanie dłużej opiekować się Miśkiem bo poza jego chorobami, to pies po przejściach (jego historia jest pod tagiem #piesmisiek). Nie mogę Miśka zabrać do jego własnego domu, bo nie dogaduje się z Sarą (próbowaliśmy już od pewnego czasu różnych sposobów zapoznawczych i widzimy że dla Miśka to ogromny stres, niepewność, jego lęki nad którymi pracowaliśmy wracają). Muszę znaleźć dom lub fundację dla Sary.
Jestem w fatalnej sytuacji i szczerze mówiąc nie wiem co robić bo wiem ile psów czeka na dom. Jeśli ktokolwiek z was mógłby mnie jakoś pokierować, gdzie szukać pomocy to będę wdzięczna. #psy #pies #pokazpsa #tarnow #pomocy
źródło: comment_1623394139xWlHgV8JWntnGDbkbh76n2.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
W zasadzie to bardziej komentarz dla zasięgu, ale może też być ważne :)
(sorry za capsa ale lepiej widoczne)
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
A może jacyś przyjaciele by się zaopiekowali?
Czy Twój brat nie odczuje bardzo negatywnych skutków nieobecności Sary kiedy dojdzie do siebie i wróci do w miarę normalnego życia?
@kicioch: Mój piesek ma zwyrodnienie kręgosłupa i też problemy ze stawami, dostaje:
Vetoquinol Caniviton
suplement
@kicioch: kastracji.
Dlaczego do tej pory nie została wykastrowana? Dla 11-letniej suczki jest to niestety zabieg obarczony sporym ryzykiem.